Na een mooie lange zomer verlang je ook wel weer naar de gezelligheid van de herfst én de winter. Dan ben je in en rond de Hanzesteden aan de IJssel en de Randmeren aan het juiste adres. Laat je omarmen door de gastvrijheid van deze historische steden. Ook in het najaar bruist het er van de activiteiten. Met deze tips geniet je van een heerlijke herfst én winter in de Hanzesteden.

Ontdek de Hanzesteden dit najaar

Herfsttips in de Hanzesteden

De 9 Hanzesteden in Oost-Nederland zijn het hele jaar door goed te bezoeken! En misschien is juist de herfst en de winter wel de mooiste periode van het jaar. Op een koude, gure herfstdag blijf je het liefst binnen. Dompel je dan onder in de warmte van een van de vele musea die de Hanzesteden rijk is of ga shoppen! Het winkelaanbod is in elke stad de moeite waard. Op een mooie herfstdag ga je eropuit! Maak een stadswandeling door de Hanzesteden. Of ga voor een mooie fiets- of wandelroute door de natuur net buiten de stad.

December is meest magische maand van het jaar!

De decembermaand is de meest magische maand van het jaar, en moét je absoluut de deur uit. Er zijn zo veel leuke dingen te doen. Díe gezellige, knusse sfeer kom je in geen enkele andere periode van het jaar tegen. Wil je optimaal genieten van de authentieke, winterse ambiance? Dan mag een bezoek aan een van de Hanzesteden niet ontbreken. Ben je benieuwd wat er in december 2021 allemaal te doen is?

Winterse evenementen

Je vindt ze in alle soorten en maten in de laatste maand van het jaar: kerstmarkten. Er is een ruim aanbod van deze markten, en ze worden altijd druk bezocht. En niet gek, want het is er zo gezellig! Naast de kerstmarkten zijn er tal van FANTASTISCHE evenementen in de Hanzesteden te vinden. Lees meer op deze pagina.