Stedentrips

Najaar in Zutphen

 • Leestijd 3 minuten
 • 3719 x bekeken

Hoodies, kampvuren, knuffelen. De herfst is begonnen en de winter komt eraan! Een mooie tijd om Zutphen te bezoeken en wat is er veel te doen. We hebben een aantal tips voor jou op een rijtje gezet.

 1. 9

  Kleur de Hanze in Zutphen!

  Tijdens de (bijna) laatste 9 dagen van het jaar vindt in 9 Hanzesteden het evenement Kleur de Hanze plaats. Dit spectaculaire lichtevent is een bijzondere interactie tussen mens en gebouw: in elke Hanzestad zijn 1 of meerdere gebouwen omgezet in een kleurplaat, die bewoners, bezoekers, kunstenaars of wie dan ook kunnen inkleuren en uploaden. Vervolgens wordt jouw kleurplaat geprojecteerd op het pand, dus jij kleurt zelf het Hanzepand! Hoe bijzonder is dat!

 2. 8

  Nachtje weg

  Of je nou een nachtje weg wilt met je geliefde, vrienden, familie of misschien juist alleen met jezelf.. in Zutphen heb je keus genoeg. Van huisjes tot B&B tot een prachtig hotel. Rust lekker uit of ga ook op pad, maar bovenal.. geniet!

 3. 7

  Zutphen aan de wandel

  Een stadswandeling, boswandeling of langs de IJssel? In Zutphen kan het! Met 30 minuten wandelen word je creatiever, verlaagt je hartslag en laad je weer op. Schoenen aan en gaan dus!

 4. 6

  Dagje uit met de (klein)kinderen

  Een dag met de (klein)kids wat doen in Hanzestad Zutphen? Dat kan zeker! Doe een speurtocht, ga klimmen, buitenspelen of op een druilerige dag lekker binnenspelen

 5. 5

  Winterfestijn Zutphen

  Tijdens het Winterfestijn op zondag 10 december 2023 is het pas echt feestelijk shoppen in de binnenstad van Zutphen! Een heerlijke dag uit voor de hele familie. Duizenden lampjes en kerstbomen schitteren in de historische straten. Geniet van live muziek, straattheater, kinderattracties, foodtrucks en sfeervolle kerstkramen.

 6. 4

  Musea in Zutphen

  Musea en galeries heb je in Zutphen genoeg en zijn zeker een bezoekje waard! Klik op de knop hieronder en ontdek wat deze Hanzestad hierin allemaal te bieden heeft.

 7. 3

  Hanze Winteravond Wandeling

  Ga tussen 19 en 22 december op pad met een stadsgids door de prachtig verlichte binnenstad. Laat je meevoeren terug naar de Hanzetijd. Tijdens de wandeling vertelt de gids je over de Hanzegeschiedenis van Zutphen en komen deze verhalen tot leven. Bekijk de stad en ontmoet de bewoners uit de Hanze zoals een bedelaar, de stadsomroeper, een schepen (wethouder) en een muzikant en nog meer. Wie? Dat is nog een verrassing!

 8. 2

  Stadsgids wandeling

  Naast de prachtige wandelingen die je zelf kan doen, kan je in Zutphen ook ontdekken samen met een stadsgids. Ontdek alle ins & outs van deze Hanzestad!

 9. 1

  Lekker eten in Zutphen

  In Zutphen zijn heerlijke restaurants, maar dan hebben we het nog niet gehad over hoe bijzonder sommige zijn ingericht. Zo kan je in Zutphen bijvoorbeeld eten in een restaurant in Middeleeuwse stijl of in een monumentaal pand. Veel plezier!