Stedentrips

De leukste boetiekhotels in de Hanzesteden

  • Leestijd 4 minuten
  • 11915 x bekeken

'Nederland populair bij toeristen om Hanzesteden, tulpen en strand', kopte RTL Nieuws vorig jaar. En dat is niet zo vreemd. De termen uniek, eigenzinnig, mooi, authentiek en gezellig komen vaak voorbij wanneer men over deze eeuwenoude handelssteden spreekt, woorden die tevens van toepassing zijn op het begrip Boutique hotel of boetiekhotel. En laat het gebied rondom de IJssel en de Randmeren, dat alles biedt voor een heerlijk weekendje weg, nou net grossieren in dit soort bijzondere overnachtingsplekken.

Pillows Zwolle, Boutique Hotel Elburg en Boetiekhotel Kampen

Hotels die passen bij het stadsbeeld maken je verblijf compleet. Je beleeft de stad intenser! Middenin het levendige centrum van Zwolle bijvoorbeeld, hoofdstad van Overijssel maar ook bekend als populaire Hanzestad, vind je Pillows GrandBoutique Hotel Ter Borch Zwolle: een statig herenhuis dat dienst doet als hotel. Het ligt dichtbij het treinstation en telt 41 comfortabele, ruime kamers. Sauna en Fitness behoren hier tot de faciliteiten. Mooie plek voor een romantisch, ontspannen verblijf.

Boetiek Hotel Kampen
Boetiek Hotel Kampen

Boetiekhotel Kampen ligt op steenworp afstand van bezienswaardigheden als Rijksmonument Broederpoort Kampen uit 1465 en het Stedelijk Museum Kampen. Dit is een gezinsvriendelijk hotel met allerlei verschillende kamers met fenomenaal uitzicht op de 2000 jaar oude rivier die Overijssel kenmerkt.

Het kleinere maar pittoreske Elburg, de plek aan de Randmeren voor fietsers, wandelaars en watersportliefhebbers, heeft met Boutique Hotel Elburg de beste uitvalsbasis voor een wat actievere vakantie. Het hotel zelf past perfect in het stadsbeeld met haar monumentale gevel, oergezellige stadscafé en lokale producten op de menukaart.

Broederenklooster in Zutphen en Stadshotel Doesburg

De wat zuidelijker gelegen hanzesteden, Zutphen en Doesburg, hebben weer een iets ander karakter: je kunt hier eindeloos rondslenteren en -kijken. Een uniek winkelaanbod en vele karakteristieke horeca. Het voormalige Broederenklooster in Zutphen, stammend uit 1200, is één van de oudste bouwwerken van de stad. Het gelijknamige boetiekhotel heeft een Bierbar, een Ginbar en een wijnkelder voor allerlei proeverijen, waarbij de bodem gelegd wordt door een begenadigd chef-kok, die vanuit de open keuken van het Grand Café fantastische gerechten op tafel tovert. Met de eeuwenoude Librije (bibliotheek) en Sacristie is dit een historische overnachtingsplek.

Aan de prachtige kade van Doesburg staat Stadshotel Doesburg, een unieke locatie tussen de IJssel en het stadscentrum in, met een heerlijk terras aan het water. Dit is een wat moderner hotel met uitzicht op de schilderachtige gevels aan de overkant, waar gestreefd wordt naar de hoogste vormen van comfort en gastvrijheid. Vanuit deze plek ontdek je de historische binnenstad of maak je een boottochtje.

Huis Vermeer Deventer

En dan: Eigenzinning Deventer, ook zo'n verzamelplaats van ontelbare bijzondere musea, terrasjes, winkeltjes en natuurlijk Grand Boutique Hotel Huis Vermeer, de ideale plek om bij te komen na alle indrukken. Dit luxe boetiekhotel heeft elf viersterrenkamers, waaronder twee Grand Suites. Elke ruimte is op een unieke manier ingericht, deels met 18e-eeuws antiek. Ook dit is dus een historische plek. Deze voormalige bankierswoning van de familie Vermeer, een Rijksmonument dat zich bevindt aan het mooie plein Grote Kerkhof is voorzien van alle gemak en comfort. Deventer staat onder andere internationaal bekend om haar evenementen zoals het Charles Dickens Festijn, de Boekenmarkt en Deventer Op Stelten, maar het hele jaar dóór is dit een heerlijke plek om te vertoeven. Struin langs de IJssel, shop bij de vintage winkels en eindig op de Brink; het grootste en gezelligste Hanzemarktplein van Nederland.

Brink - Deventer
Brink - Deventer

Wauw-ervaring in jouw boutique hotel

De toeristen uit het bericht van RTL Nieuws hadden én hebben het bij het rechte eind. Wie zich een weekend wil laven aan natuur, vermaak voor jong en oud, gezelligheid, historie en cultuur, en ook nog op een unieke, onvergetelijke plek wil overnachten, is op deze plekken aan het juiste adres. Je pikt de ene na de andere wauw-ervaring mee, en dat begint al in je (boetiek)hotel!

Meer overnachtingstips vind je hier!