Tijdens het Hanzejaar 2023 staan negen Hanzesteden in Oost-Nederland van 1 april t/m 31 december 2023 in het teken van het eeuwenoude Hanze-gedachtengoed. Het programma varieert van feestelijk tot educatief en van cultureel tot economisch.

Opening Hanzejaar - 1 april 2023

Hanze Escape Event - 13 en 14 mei

24 uur Hanze - 14 oktober

Kleur de Hanze - laatste 9 dagen van het jaar

x
x

Gisteren, vandaag en de toekomst. Ze ontmoeten elkaar in de Hanzesteden. Deventer, Doesburg, Elburg, Harderwijk, Hasselt, Hattem, Kampen, Zutphen en Zwolle: negen parels in het oosten. Al meer dan 800 jaar verbonden door water en historie, uitblinkend in bedrijvigheid en gastvrijheid. Elk met een eigen gezicht, samen de Hanzesteden. Met elkaar én op zichzelf, en volop in beweging.

Om alle events goed te kunnen vinden, hebben we deze ingedeeld in handige thema's. Binnenkort zijn de events hier gekoppeld.

wanneer kom jij?

Volop in beweging

Van buitentheater tot street-art, van middeleeuws stadshart tot hedendaagse hotspot. Toen én nu vol beweging en vermaak, vol geschiedenis en toekomst. Voel de Hanze-vibe, beleef de Hanzesteden. Wanneer kom jij naar de Hanzesteden?

Hanze-gedachtengoed

In 2023 vindt het Hanzejaar plaats. Van 1 april tot en met 31 december 2023 staan de negen Hanzesteden in Oost Nederland een jaar lang in het teken van het Hanze-gedachtengoed. Het Hanzejaar is een ode aan de Hanze; het Middeleeuwse handelsnetwerk dat rijkdom en handelsgeest naar de steden bracht en vandaag de dag nog steeds duidelijk zichtbaar en beleefbaar is.

Programma Hanzejaar

Op het programma staan honderden Hanze-activiteiten op het gebied van kunst, muziek, cultuur, educatie, erfgoed, sport en economie. Bewoners, ondernemers en bezoekers: iedereen doet mee! Samen maken en vieren we het Hanzejaar en laten daarmee zien dat de Hanze nog steeds springlevend is en inspiratie biedt, voor vandaag en voor de toekomst.

De website wordt nog aangevuld.