Dagje weg

Zwolle in de herfst en winter

 • Leestijd 3 minuten
 • 3708 x bekeken

Kom, ga mee.. dan gaan we samen de herfst en winter omhelzen in Zwolle! Er valt genoeg te doen, zoals het super gave IJsbeeldenfestival of de highlights van deze Hanzestad ontdekken. Wij hebben een aantal tips op een rijtje gezet, veel plezier!

 1. 10

  Hanze Escape: De Roof!

  Zonder Hanzeverbond, geen bewijs! De Hanze staat op losse schroeven in Zwolle, want het ondertekende verbond is verdwenen uit het Stadsmuseum. Je gaat er met je team op uit en komt langs historische plaatsen die van belang zijn geweest in de Hanzetijd. Onderweg los je het mysterie van het verdwenen Hanzeverbond op.

 2. 9

  Kleur de Hanze in Zwolle!

  Tijdens de (bijna) laatste 9 dagen van het jaar vindt in 9 Hanzesteden het evenement Kleur de Hanze plaats. Dit spectaculaire lichtevent is een bijzondere interactie tussen mens en gebouw: in elke Hanzestad zijn 1 of meerdere gebouwen omgezet in een kleurplaat, die bewoners, bezoekers, kunstenaars of wie dan ook kunnen inkleuren en uploaden. Vervolgens wordt jouw kleurplaat geprojecteerd op het pand, dus jij kleurt zelf het Hanzepand! Hoe bijzonder is dat!

 3. 8

  De highlights van Zwolle

  Wat moet je nou echt zien en gedaan hebben in Zwolle? Zet deze 10 tips in ieder geval maar op je bucketlist en zorg dat je ze afstreept! Perfect voor zowel koude, regenachtige dagen als een zonnetje op een herfstige/winterse dag.

 4. 7

  Panorama Hanze

  In de experience Panorama Hanze maak je een reis door de tijd en zie je Zwolle door de ogen van de bewoners van toen. Hét startpunt om deze mooie stad verder te gaan ontdekken.

 5. 6

  Eten en drinken in Zwolle

  De hele dag al in Zwolle rond gelopen of ’s avonds nog van plan om er heen te gaan? Dan kan je heerlijk eten in Zwolle. Ontdek de 12 (!!) lekkerste restaurants via de knop hieronder!

 6. 5

  Nederlands IJsbeelden Festival Zwolle

  Het grootste ijssculpturenfestival van Europa staat van 16 december 2023 t/m 25 februari 2024 weer in Hanzestad Zwolle. De beste ijskunstenaars ter wereld komen naar Zwolle waar ze in een grote vrieshal aan de slag gaan met 275.000 kilo ijs en 275.000 kilo sneeuw. Het Nederlands IJsbeelden Festival is een uniek winter-evenement voor jong en oud!

 7. 4

  Winkelen!

  Hanzestad Zwolle is bij uitstek geschikt voor een winkeldag. De charme van de straten vol stenen patriciërshuizen maken van slenteren je nieuwe hobby. Je vind door de hele stad heen tal van leuke stopadressen. Perfect voor een najaarsdagje!

 8. 3

  Hanze Expositie: Van Ridder Zweder tot Hanzekoopman

  Zoek je een verdieping van de Hanze? De verhalen in ANNO gaan over een verschillende Zwolse personages uit de Hanzetijd van Ridder Zweder tot Hanzekoopman. Reis terug in de tijd, stap in hun voetsporen en maak kennis met de Hanze door hun ogen.

 9. 2

  Aan de wandel

  Een wandelroute volgen in Zwolle? Dat is echt geen probleem. Er zijn genoeg routes te vinden, van in de stad, de natuur of langs de IJssel. Via de knop ontdek je maar liefst 5 (!!) wandelroutes en volgens ons ook de mooiste!

 10. 1

  Stadsgids wandeling

  Naast de prachtige wandelingen die je zelf kan doen, kan je in Zwolle ook ontdekken samen met een stadsgids. Ontdek alle ins & outs van deze Hanzestad!