Route-tips

Gratis! Zes Hanzefietsrondjes

  • Leestijd 3 minuten
  • 6491 x bekeken

Van Doesburg naar Deventer, van Elburg naar Hattem en Harderwijk, van Deventer naar Zwolle; allemaal prachtige rondjes opgesteld voor de bezoekers van deze prachtige Hanzesteden. Combineer een citytrip met een fietstocht langs de verschillende Hanzesteden. Speciaal voor jou is er een boekje ontwikkeld met zes nieuwe routes.

In Oost-Nederland zijn negen Hanzesteden door het water verbonden langs de IJssel en de voormalige Zuiderzee. Doesburg, Zutphen, Deventer, Hattem, Zwolle, Hasselt, Kampen, Elburg en Harderwijk.

Tijdens deze fietsroutes ziet en ervaar je een aantal van deze ‘sporen’ in en rondom negen Hanzesteden, verbonden door water. Wil je graag leuke routes downloaden? Dat kan! We hebben een heel mooi boekje met zes Hanzefietsrondjes voor je.

Download de Zes Hanzerondjes

Iedere stad heeft z’n eigen identiteit en een historisch decor met eigentijdse bezienswaardigheden, conceptstores en meer.

Kampen
Kampen

Hanzerondje Kampen - Zwolle (42km)

De roemrijke watergeschiedenis van het middeleeuwse Hanzeverbond heeft in deze twee Hanzesteden z’n sporen ruimschoots nagelaten...

Download Hanzerondje Kampen-Zwolle via VisitOost.nl

Hanzerondje Hasselt - Zwolle (40km)

De route van dit Hanzerondje neemt je mee langs het afwisselende rivierenlandschap in de IJsseldelta tussen de twee historische Hanzesteden Hasselt en Zwolle. Al fietsend worden je prachtige vergezichten in het polderlandschap gegund en een kijkje in de binnenstad van Hasselt.

Download Hanzerondje Hasselt-Zwolle via VisitOost.nl

Harderwijk
Harderwijk

Hanzerondje Elburg - Harderwijk - Hattem
Handerwijk - Elburg - Harderwijk (68km)
Hattem - Elburg - Hattem (52km)
Deze Hanzesteden zijn omringd door prachtige natuurgebieden, uitgestrekte uiterwaarden met polderlandschap en de bosrijke Noord-Veluwe. Naast uitzichten op het Veluwemeer zijn er in de idyllische binnensteden authentieke smaakwinkeltjes en heerlijke terrassen te vinden om de rijke Hanzesmaken te ervaren.

Download Zes Hanzerondjes fietsboekje voor de routes

Hanzerondje Deventer - Zwolle (85km)

De omgeving tussen Deventer en Zwolle kenmerkt zich als een zeer afwisselend landschap met bossen, historische boerderijen, statige landgoederen en natuurlijk de uiterwaarden van rivier de IJssel. Breng onderweg een bezoek aan natuurgebied de Duursche Waarden of snuif cultuur in de steden Deventer, Zwolle of Hattem.

Download Zes Hanzerondjes fietsboekje voor de route

Zutphen
Zutphen

Hanzerondje Deventer - Zutphen (40km)

Via voornamelijk vrij liggende fietspaden en slingerende dijkjes fiets je met deze route langs één van de mooiste rivieren van Nederland: de IJssel. Een rivier die honderden jaren geleden rijkdom en voorspoed bracht dankzij haar verbinding met de open zee en het Duitse achterland.

Download Hanzerondje Deventer-Zutphen via Route.nl

Hanzerondje Zutphen - Doesburg (58km)

Tijdens deze (meerdaagse) fietstocht kun je heerlijk verblijven in een van deze Hanzesteden, terwijl gotische gevels, historische pakhuizen en oude kades de rijke geschiedenis doen herleven. Deze prachtige route voert - evenwijdig aan de IJssel - langs nederzettingen als Brummen en één van de oudste stadjes van Nederland: Bronkhorst, eveneens Rijksbeschermd.

Download Hanzerondje Zutphen-Doesburg via Route.nl

Zwolle
Zwolle

LF3 - Hanzeroute

En dan heb je natuurlijk nog de LF3 - Hanzeroute. Zeven authentieke Hanzesteden langs de IJssel worden verbonden door een prachtige lange fietsroute: de Hanzeroute. Fietsen langs de IJssel, één van de mooiste rivieren van Nederland, over slingerende dijkjes en vrijliggende fietspaden.

Download LF3 Hanzeroute via Route.nl