Culinair

Deze 8 restaurants in Harderwijk mag je niet missen

 • Leestijd 3 minuten
 • 58479 x bekeken

De tassen aan beide handen beginnen zwaar te worden en je maag begint te borrelen … tijd om te gaan eten! In Harderwijk kun je heerlijk eten. Plof neer op een terras of kies een tafeltje in één van de gezellig aangeklede restaurants. Dit zijn de leukste restaurants van Harderwijk.

 1. Holy Moly Cantina

  Bij de kleurrijkste cantina van Harderwijk word je altijd ontvangen met een warme smile en brengt de muziek je naar verre oorden… Hier voel je je al gauw ‘part of the family. Neem plaats tussen de tropische planten of onder de neon-hemel en laat je meenemen op een zinderende reis door Latijns-Amerika.

  Waar: Markt 6

 2. Restaurant Monopole

  Restaurant Monopole ligt aan de prachtige boulevard van Harderwijk. Met een schitterend uitzicht op de haven, het strand en het Wolderwijd is het alle dagen van het jaar volop genieten!

  Waar: Buiten de Bruggepoort 3

 3. Dikke Dirck

  Een door stoom aangedreven draaispit, op houtskool gegrild Black Angus vlees, robuuste uitstraling, nostalgische details, bourgondische gerechten met lokale producten…. Dikke Dirck is niet in enkele woorden samen te vatten. De combinatie van het unieke interieur en de smaakvolle menukaart zorgt voor een ervaring waar gasten graag voor terugkomen!

  Waar: Hondegatstraat 3

 4. Walhalla

  Het is heerlijk vertoeven op het stadsstrand van Harderwijk. Vanaf het terras of achter de ruiten geniet je van een prachtig uitzicht. Niet onbelangrijk: het eten bij Walhalla is ook fantastisch!

  Waar: Strandboulevard West 1

 5. Ratatouille

  In het eigentijdse restaurant geniet je van culinaire verrassingen. In de ambachtelijke, moderne keuken van Ratatouille worden veelal biologische en lokale producten gebruikt. Je kunt hier ook wijn proeven in de kelder of samen koken in het kooklokaal.
  Waar: Vischmarkt 6

 6. Restaurant Basiliek

  Dit restaurant is gelegen in het Agnietenklooster. Je kan hier heerlijk lunchen en dineren en bij mooi weer geniet je op het terras. De keuken neemt Franse smaakcombinaties als uitgangspunt. Leuk detail: ze zaaien en onderhouden een eigen kruidentuin, waar ook eetbare bloemen in staan.
  Waar: Vischmarkt 57a

 7. ’T Nonnetje **

  ’T Nonnetje is een specialiteitenrestaurant met 2 Michelinsterren. De gerechten worden bereid met pure biologische seizoensproducten en zijn alles behalve doorsnee. Zo kun je een terrine van ganzenlever en gerookte paling met rode biet voorgeschoteld krijgen. Of gebrande Hollandse witte asperge en zandpeen.
  Waar: Vischmarkt 38

 8. Da Gabriele

  Eten bij de Italiaan! Dat is nooit verkeerd en zeker niet als je gaat eten bij Da Gabriele. Hier krijg je regionale gerechten voorgeschoteld en proef je de mediterrane sfeer. Op de menukaart ontbreken gerechten als risotto en ravioli niet. Maar saai? Dat woord komt niet in de vocabulaire van de koks voor.
  Waar: Vischmarkt 31