Stedentrips

Tips pinksterweekend!

  • Leestijd 2 minuten
  • 692 x bekeken

Een bezoek aan de Hanzesteden is het hele jaar door een unieke beleving. Ideaal om op korte afstand van huis, rust en vrijheid te ervaren in het gebied rondom de IJssel. Tijdens het pinksterweekend zijn er tal van festiviteiten in Harderwijk, Elburg en Hattem. Zin in een lekker weekendje weg, maar toch dichtbij huis? Kom in het pinksterweekend eens een kijkje nemen in de Hanzesteden. Hier is van alles te beleven. We geven je enkele tips voor het pinksterweekend in deze Hanzesteden.

Pinksterweekend Elburg

Breng een bezoekje aan Elburg, het oude vestingstadje is al een bezienswaardigheid op zich. Daags voor 1e pinksterdag vindt er een heuse palingrookwedstrijd plaats in Elburg. Traditiegetrouw zal er 2e pinksterdag een grote en gezellige markt wel 150 marktkramen plaats vinden langs de haven, in de sfeervolle vestingstad. Tevens is er deze dag live muziek en zijn de terrassen ingericht voor een hapje en een drankje. Overnachten in Elburg kan op de camping, op een vakantiepark, in een bed & breakfast of in het pittoreske hotel Elburg.

Pinksterweekend Harderwijk

Daar waar Harderwijk misschien wel het meest om bekend staat is het Dolfinarium, maar dit is niet het enige wat Harderwijk te bieden heeft. Harderwijk beschikt namelijk over een stadstrand waar het heerlijk vertoeven is. In het centrum van Harderwijk kun je heerlijk een terrasje pakken en lekker tafelen. Maandag 21 mei, 2e pinksterdag, zijn bijna alle winkels geopend van 12.00 tot 17.00, dus eerst lekker shoppen om daarna heerlijk te gaan eten. Overnachten doe je hier in een van de Bed & Breakfasts, in een van de mooie hotels of op een van de campings / bungalowparken. Lekker genieten in het culinaire stadje dat bruist van gezelligheid.

Pinksterweekend Hattem

Op zaterdag 19 en maandag 21 mei vindt er in Hattem het Hippinksterconcours plaats. Niet zo'n fan van paardrijden dan kun je met Pinksteren in Hattem nog altijd een bezoekje brengen aan een van de musea die het Hanzestadje rijk is. Ga er genieten van de bossen, de haven, de rivieroevers, de winkeltjes en de leuke restaurantjes die Hattem tot haar beschikking heeft. Je zult je er welkom voelen en meteen op je gemak zijn. Wil je ook blijven overnachten; Hattem beschikt over diverse Bed and Breakfast mogelijkheden, een camping en twee bungalowparken.