De trotse bewoners van Hanzestad Zutphen

  • Leestijd 2 minuten
  • 609 x bekeken

Zutphen, de Hanzestad tussen Doesburg en Deventer. Een stad met fraaie panden in de binnenstad en bijzondere architectuur. Hoe ervaren zijn inwoners deze prachtige Hanzestad? Wat is Zutphen voor stad volgens hen? Lees verder voor meer verhalen over Zutphen en zijn trotse inwoners.

Rondom Zutphen hebben we ook nog Hanzestad Deventer. Een stad die bekend staat om zijn vele culturele evenementen. Daarnaast staat Deventer ook bekend als een levendige Hanzestad, waarvan de rijke historie heel goed bewaard is gebleven. Zo heb je allemaal leuke oude straatjes met veel sfeer. Bekende bezienswaardigheden zijn de Waag en het sfeervolle stadsplein de Brink, wat overigens ook het grootste plein van Nederland is. Daarnaast bied de stad een verrassend aanbod van eigenzinnige en unieke winkels en galeries, van hip & trendy tot nostalgisch. Ook in Deventer en omgeving kan je heerlijke de benen strekken voor een stadswandeling of een fietsroute.

Ook Hanzestad Doesburg is gemakkelijk te bereiken vanuit Zutphen. Met meer dan 150 monumenten en vele musea, barst deze stad van de bezienswaardigheden. De historische binnenstad, de bijzondere musea, fietsen of wandelen langs de IJssel, historische panden, moderne architectuur, de Grote of Martinikerk, allemaal plekken die het bekijken zeker waard zijn! En dan zijn we nog niet begonnen over het proeven van de Doesburgsche Mosterdsoep, want Doesburg staat er bekend om. Al sinds 1457 wordt in deze Hanzestad mosterd gemaakt en verhandeld. In de Mosterdfabriek kun je zien hoe het maken van de mosterd vroeger en nu in zijn werk gaat.