Verrassende routes

Dit zijn de 4 mooiste wandelroutes in Doesburg

  • Leestijd 2 minuten
  • 31171 x bekeken

Doesburg is een pareltje en een ideaal vertrekpunt voor wandeltochten in de Achterhoek. Vanuit de Hanzestad volg je prachtige routes zoals het Hanzestedenpad en kun je op eigen houtje wandelen door natuurgebieden als Hekenbroek en de Veluwe. Ben je op zoek naar mooie wandelroutes? Deze 4 zijn aanraders!

Kunstzinnig wandelen

Iedere eerste zondagmiddag van de maand is het Culturele Zondag in Doesburg. Dat betekent dat je ruim 26 locaties kunt bezoeken, van ateliers en galeries tot musea en kerken. De VVV in Doesburg heeft een folder waarin alle informatie staat die je nodig hebt. Wandel van kunstwerk naar kunstwerk en geef je ogen goed de kost!

Stadswandeling met gids

Alle monumenten in Doesburg – en dat zijn er veel! – kennen een boeiende geschiedenis. Wil je meer weten over deze geschiedenis, dan kun je een stadswandeling maken met een gids. In vijf kwartier kom je alle ins en outs te weten van deze bijzondere Hanzestad.

De rondleidingen kun je op afspraak boeken voor groepen vanaf zes personen bij VVV Doesburg. In de zomer- en herfstvakantie kun je iedere dinsdag- en donderdagmiddag om 15:00 uur aansluiten bij een stadsrondleiding. Natuurlijk kun je ook op eigen houtje een stadswandeling lopen: het routeboekje met de Hanzestadswandeling is te verkrijgen bij VVV Doesburg.

Hanzestedenpad traject 1: Doesburg-Brummen

Wandel in Doesburg door de oude binnenstad, neem een biertje in het oudste Bierhuys van Nederland en verlaat de stad om naar het Zwarte Schaar te gaan. Hier zie je hoe de IJssel zijn loop heeft gezocht in het IJsseldal en wandel je langs de IJssel en over onverharde paden in het bos van Dieren naar Brummen. Deze etappe van het Hanzestedenpad begint in Doesburg en eindigt in Brummen.

Wandelgebied Hekenbroek

In het natuurgebied Hekenbroek kom je tijdens het wandelen veel soorten vlinders tegen. Loop langs de Rode Beek en speur naar paddenstoelen, padden en salamanders. Hier vind je maar liefst 26 soorten dagvlinders! In het bos ontdek je nog meer paddenstoelen en dieren.

Het bos is vrij vochtig, wat het een ideaal natuurgebied maakt voor planten. In dit natuurgebied kun je een bestaande wandelroute volgen, maar ook wandelen met GPS of op de bonnefooi een stuk wandelen.