Verrassende routes

De 3 mooiste fietsroutes in en rondom Doesburg

  • Leestijd 2 minuten
  • 17374 x bekeken

De culturele Hanzestad Doesburg ligt aan de rand van de Veluwezoom en wordt ook wel de Poort van de Achterhoek genoemd. Het is dan ook niet vreemd dat dit het perfecte startpunt is om de omgeving te verkennen. En hoe doe je dat? Op de fiets natuurlijk! Stap op en volg één van deze prachtige fietsroutes in en rondom Doesburg.

Hanzeroute

Ben je een weekend in Doesburg? Dan is de Hanzeroute een aanrader. Deze fietsroute is 133 kilometer en brengt je via voornamelijk vrij liggende fietspaden en slingerende dijkjes langs de mooiste rivier van Nederland: de IJssel.

De vele vertakkingen en uitlopers zorgen voor onvergetelijke vergezichten, waarbij elke bocht weer nieuwe unieke vormen en prachtige stukjes natuur oplevert. Zowel het start- als eindpunt is Fietsknooppunt 36 (Gasthuisstraat in Doesburg).

Rondje Posbank

Fiets met Rondje Posbank langs de belangrijkste trekpleister van Nationaal Park Veluwezoom, de bijna negentig meter hoge Posbank. Vanaf dit uitkijkpunt geniet je van een schitterend uitzicht over het reliëf dat zelfs voor Nederlandse begrippen uitzonderlijk is. De route van 41 kilometer begint en eindigt bij fietsknooppunt 36.

Rondje Doesburg

Rivierduinen, bossen, landgoederen, rivier de IJssel. Deze fietsroute laat zien hoe divers het landschap rondom Doesburg is. Je bezoekt kleine dorpjes en grotere steden en komt langs Beeldentuin Ars longa en Wijnboerderij ’t Heekenbroek.

Fietsen in de Achterhoek

Vrijwel nergens is de afwisseling in landschap zo groot als in de Achterhoek. De vele fietspaden lopen langs boerderijen en kastelen, dwars door het bos of midden door weilanden. De Achterhoek heeft een rijke historie en dat is terug te zien in de kleine dorpen, grote steden en bijzondere gebouwen onderweg. Als fietser is het ook nog eens heerlijk fietsen vanwege het internationale netwerk van fietsknooppunten. Wil je wat meer snelheid? Dit gebied is ook erg geschikt voor een ritje op de mountainbike of een mooi rondje op de racefiets.