Dagje weg

6 Activiteiten rondom paasweekend 2020 in de Hanzesteden

 • Leestijd 3 minuten
 • 220 x bekeken

Tijdens het Paasweekend, dit jaar valt het op 10 t/m 13 april, is er enorm veel leuks te doen in de historische Hanzesteden. Wij hebben voor jou de mooiste evenementen en bezienswaardigheden uitgezocht! Van paasmarkten tot unieke musea er is voor ieder wat wils.

 1. 6

  Museum de Fundatie Zwolle

  In de expirimentele Hanzestad Zwolle vind je het museum de Fundatie. Dit architectonische hoogstandje past perfect bij de omvangrijke collectie beeldende kunst van het museum. Momenteel vind je er diverse tentoonstellingen waaronder Relics of the Cold War, Insomnia en Crux. Een combinatie van de wereld van toen en nu.
  Foto: Pedro Sluiter

 2. 5

  Goede vrijdagmarkt Deventer

  Tijdens Goede Vrijdag, dit jaar 10 april, vind je in Deventer één van de oudste en grootste jaarmarkten in het Oosten van Nederland met ruim 350 kramen. Struin heerlijk langs de kramen met antiek, boeken, sieraden en meer. Misschien vind jij wel precies wat je altijd al zocht!

  Datum: vrijdag 10 april 2020.

 3. 4

  Jaarmarkt 'De Heugte' in Kampen

  Al eeuwenlang wordt er in Kampen jaarlijks een grote markt gehouden. Dit gaat zelfs terug tot aan de veertiende eeuw en ook toen al werd deze markt De Heugte genoemd. Inmiddels heeft de markt zich ontwikkeld tot dé hotspot van Kampen tijdens het Paasweekend. Lekker struinen langs de vele kramen en snoepen van de lekkernijen. Heerlijk ouderwets shoppen...

 4. 2

  Bezoek aan vissersstad Elburg

  Dat Elburg een vissersstad was, zie je terug in de ambachten. In deze hanzestad vind je nog een palingrokerij, smederij en een touwslager. Elburg is erg charmant door de mooie haven en middeleeuwse stadspoort.

  Ook kun je een stadswandeling maken in Elburg op de zaterdag! Of bijvoorbeeld een rondleiding door de brouwerij met aansluitend een bierproefplankje.

  De (visserij)geschiedenis van Elburg is op allerlei locaties terug te zien. Buiten op straat, maar ook binnen, in oude cafés, winkels of restaurants. Daarnaast is Elburg enorm overzichtelijk door de vierkante vorm. Vergeet geen visje te halen bij de palingrokerij!

 5. 1

  Culinair genieten in Harderwijk

  Hanzestad Harderwijk is een stad met sterrenstatus. Plof neer op een terras of kies een tafeltje in één van de gezellige restaurants. Twee restaurants hebben zo’n verfijnde keuken, dat ze bekroond zijn met een en twee Michelinsterren.

  Deftig dineren bij het tweesterrenrestaurant ’t Nonnetje, heerlijk zondigen in eensterrenrestaurant de Basiliek of hip happen en relaxen bij strandtent Walhalla. Er is voor ieder wat wils! Eén ding is zeker: in Harderwijk weten ze wat lekker eten is.