Stedentrips

48 uur in de Hanzesteden Doesburg, Zutphen en Deventer

  • Leestijd 1 minuten
  • 10250 x bekeken

Kun je je 48 uur vermaken in Hanzesteden Doesburg, Zutphen en Deventer? Daar is maar één goed antwoord op: ja! Deze steden hebben ontzettend veel te bieden. Wij selecteerden de mooiste culturele bezienswaardigheden, lekkerste restaurants en leukste winkels. Plus een paar extra’s!

Dag 1: Doesburg & Zutphen

11:00

Het Mosterdmuseum en Musée Lalique

Misschien wel de meest bekende bezienswaardigheid van Doesburg is het Mosterdmuseum. In het museum wordt nog op de ouderwetse manier mosterd gemaakt met een houten mosterdstoel, grote molenstenen en houten vulapparaten.

Vergeet niet een potje mosterd mee te nemen naar huis! Gebruik de rest van de ochtend om rond te slenteren door de leuke straten van Doesburg en ontdek het Lalique Museum en de Gasthuiskerk.

Meer cultuursnuiven in Doesburg doe je hier

12:00

Winkelen in Doesburg

Ook in Doesburg kun je leuk winkelen. Voor alle leuke modezaken in Doesburg kijk je op de pagina van Bezoek Doesburg. Zo heb je voor de mannen bijvoorbeeld Only for men in een prachtig pand aan de Barend Ubbinkweg. Zeker een kijkje nemen!

12:30

Lunchen bij De Waag

Een stedentrip is niet compleet zonder een bezoek aan het oudste café van Nederland: De Waag. Het is bovendien een heerlijke stek voor een kleine adempauze. Er wordt regelmatig livemuziek gespeeld en je kunt hier heerlijk bij de openhaard een krantje lezen.

Ontdek meer over de geschiedenis van Doesburg met de route "Gluren door muren"

14:00

Varen door Zutphen

Na het bijtanken is het tijd voor een volgend hoogtepunt: varen door Zutphen. De Fluisterboot voert je in ruim een uur langs historische monumenten en verrassende plekken, terwijl de schipper de geschiedenis van de Hanzestad vertelt.

18:00

Eten bij D’n Open Haard

Als de avond valt, is het heerlijk om aan te schuiven bij restaurant D’n Open Haard. Wat dit restaurant zo spectaculair maakt is dat de bediening in middeleeuwse kledij loopt en de gerechten geserveerd worden in aardewerk servies.

21:00

Slapen in het Broederenklooster

Drink nog een biertje bij Brouwerij Chamaven en duik vervolgens je bed in. Waar? Bij Hotel Broederenklooster slaap je in het voormalige 13e-eeuwse dormitorium met al het comfort van nu!

Dag 2: Zutphen & Deventer

10:00

Ontbijten bij Driekant

Waar begin je de dag goed? Bij het biologische lunchcafé Driekant! Hier begin je de dag rustig en geniet je van een croissant, broodje en verse jus.

11:00

Winkelen en cultuur snuiven

Ben je op zoek naar originele, lokale producten? Zutphen is de winkelstad bij uitstek! Achter de gevels vind je de meest leuke winkels. Aanraders zijn Bloaww, Sur le Point, Mooi en Mevrouw Bagijn.

Ook leuk: natuurvoedingswinkel Binorm, waar je naast duurzame voeding ook schoenen, meubels en cosmetica vindt. Bekijk Zutphen vanuit een andere hoek door de Wijnhuistoren of Drogenapstoren te beklimmen! Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de Hanzestad. Het dient als het perfecte fotomomentje.

13:00

Lunchen in het Havenkwartier

Na het rondslenteren door Zutphen, is het hoog tijd om even bij te komen. Reis naar Deventer, bestel een hapje bij Piknik in het Havenkwartier en laat je benen rusten.

14:30

Wandelen en winkelen

Om de lunch te laten zakken, struin je even rond in centrum. Je vindt hier onder andere conceptstore PLEK, de Deventer Borstelwinkel, Mevrouw Noot, Hoge Ramen en Holy Cow. Allemaal unieke winkels die je niet mag missen bij een bezoek aan Deventer.

18:00

Eten bij 't Arsenaal

Strijk in de avond neer bij ’t Arsenaal. Terwijl in de keuken Franse en Mediterrane gerechten worden bereidt met verse en regionale producten, kun jij genieten van een romantische binnentuin

21:00

Avondwandeling langs de IJssel

De buik goed rond gegeten? Trek je wandelschoenen aan en maak een prachtige avondwandeling langs de IJssel. Loop bijvoorbeeld in een uur naar Hotel Gaia, een prachtig en ontzettend gezellig hotel net buiten Deventer. Liever dichterbij slapen? Overnacht dan bij Pillows Luxury Boutique Hotel Aan De IJssel. Vanuit het centrum van Deventer kun je tot 23.00 uur met het pontje naar de overkant van de IJssel, waar het hotel ligt.

De 48 uur in Hanzesteden Doesburg, Zutphen en Deventer zit erop! Heb je de smaak te pakken? Plan alvast een volgende stedentrip: verblijf bijvoorbeeld 48 uur in Hanzesteden Hasselt, Kampen en Zwolle.