Hippe Hanzesteden

Atlas van negen Hanzesteden

  • Leestijd 1 minuten
  • 9331 x bekeken

De Hanzesteden, die term kennen we allemaal. Maar waarom zijn nou juist die steden benoemd tot Hanzestad? En wat betekent 'Hanze' eigenlijk? Met het boek 'Atlas van negen Hanzesteden' duik je in de Hanzegeschiedenis van de negen Hanzesteden binnen Overijssel en Gelderland.

Iedere Hanzestad uniek

Wist je dat vroeger iedere stad zich kon 'aanmelden' bij het Hanzeverbond? Toch hebben de huidige Hanzesteden in ieder geval één overeenkomst: ze zijn goed te bereiken via het water. De atlas staat vol met weetjes over de Hanzesteden, haar gebouwen en kenmerkende eigenschappen.

Duik in de betekenis van het Duitse begrip "Hanse", dat oorspronkelijk een koopliedennetwerk in het Duitse rijk betekende. Ontdek hoe de Hanze niet alleen politieke banden tussen steden en gebieden smeedde, maar vooral een bijzondere broederschap voor handelaren vormde, waar je je bij kon aansluiten. De jaarmarkt speelde hierbij een cruciale rol.

Ga mee op reis!

Deze atlas biedt rijk geïllustreerde verhalen en neemt je mee op een verhelderende reis door de Hanze-geschiedenis van negen Oost-Nederlandse steden: Doesburg, Zutphen, Deventer, Hattem, Zwolle, Hasselt, Kampen, Elburg en Harderwijk.