Stedentrips

BNNVARA programma '3 op Reis' ontdekt Hanzestad Deventer

  • Leestijd 2 minuten
  • 770 x bekeken

Verre reizen zitten er voorlopig nog niet in, het BNNVARA programma ‘3 op Reis’ ging dit jaar op reis in Nederland. Mooie avonturen en bestemmingen zijn ook dicht bij huis te vinden. Presentatrice Dzifa Kusenuh bezocht Deventer.

Dzifa nam een bezoek aan Hanzestad Deventer. Prachtige stad aan de rivier de IJssel, een belangrijke rivier voor de stad.

De rivier de IJssel vormt de levensader van deze stad.

Dzifa ontmoet kunstenaar Egbert Scheffer. Hij is samen met een vriend het project Street Arts begonnen. Op verschillende plekken in de stad maken zij muurschilderingen om het verhaal van Deventer op een unieke manier te vertellen. Ook bezoekt ze het Havenkwartier, ooit een bedrijvige binnenhaven, tot de handel over het water afnam. Zo'n 10 jaar geleden werd het havenkwartier nieuw leven in geblazen. Tegenwoordig is het een creatieve broedplek voor horecaondernemers, kunstenaars en creatieve ondernemers. Je kan er zelfs overnachten in een heus kunstwerk, Lucy GLXY. Tot slot geniet ze van de prachtige skyline van de stad, die voor de Deventenaar voelt als echt thuiskomen.

Bekijk hier de aflevering

Ook leuk om te lezen

Voor een Deventenaar is het zien van de skyline pas echt thuiskomen