Een drieluik gemaakt door Zwolse jongeren

Van de Hanze tot de ECT

wanneer
26 mei - 29 sep 2023
plaats
Zwolle

Wij – Kleinkunstig en Dennie Boxem – denken dat veel mensen niet doorhebben hoe de lijn van het handelsverbond De Hanze doorloopt naar onze hedendaagse geschiedenis. Vanuit onze passie voor kunstonderwijs aan kinderen en jongeren, willen wij deze lijn samen met Zwolse jongeren zichtbaar maken. Samen met 900 jongeren van drie scholen maken wij een drieluik over de lijn van het ontstaan van het handelsverbond De Hanze, naar hedendaagse handelsverdragen.

De geschiedenis van de Hanzesteden, en in het bijzonder van Zwolle, is bij een redelijk aantal Zwollenaren in grote lijnen bekend. De kracht van het handelsverbond ‘De Hanze’ is onmiskenbaar. Het heeft veel steden gevormd tot wat ze nu zijn en De Hanze is onderdeel van hun identiteit. Een dergelijk handelsverbond, nu veelal handelsverdrag genoemd, is zeer actueel. De samenhang tussen de lidstaten van de EU staat bijvoorbeeld onder druk en ook het handelsverdrag ECT staat ter discussie vanwege dat het mogelijk de energietransitie bemoeilijkt.

Scholen

Wanneer

-

Locatie

Diverse scholen in Zwolle

In de periode van eind mei t/m eind september zal hier op drie verschillende scholen aan gewerkt worden.

Afbeelding

De afbeelding is een kunstwerk van Dennie Boxem. Dit is niet het uiteindelijke kunstwerk, dit wordt nog gemaakt. Het wordt een drieluik kunstwerk, door 3 verschillende scholen gemaakt.