Ton Koopman & Amsterdam Baroque Orchestra

Zwolle Baroque | Bach Orkestraal

wanneer
1 oktober
plaats
Zwolle
20:00 - 21:30

Op de vooravond van de verjaardag van het Schnitgerorgel horen we oud Zwollenaar Ton Koopman. De vermaarde barokdirigent brengt met zijn orkest een instrumentaal Bach-programma.

Het concert 'Bach Orkestraal' is onderdeel van het bruisende muziekweekend 'Zwolle Baroque'. Met de aanwezigheid van de beste nationale én Zwolse musici op diverse podia in de stad vestigen zij ook de aandacht op het magistrale, wereldberoemde barokorgel: het Schnitgerorgel in Academiehuis Grote Kerk, waarvan de grote restauratie is begonnen. Benieuwd naar meer aanbod van dit weekend? Kijk dan op www.zwollebaroque.nl. Alle grote concerten met korting meebeleven? Kies dan voor het Baroque Partout.

Ton Koopman is jarig op dezelfde dag als het Schnitgerorgel. Op de dag na dit concert wordt het orgel 301 en Ton 78! Het belooft een feest te worden waarbij Ton Koopman ervoor gekozen heeft een geweldig orkestraal programma van Bach te programmeren.

Wanneer

-

Prijzen

Entreeprijs
€ 28,50

Of bestel een combinatieticket voor € 75,00 met een mooie korting voor 4 prachtige concerten tijdens het weekend Zwolle Baroque incl. speciaal ontvangst. Het Baroque Partout is geldig voor het Benefietconcert, Barokwandeling, Bach Orkestraal en Koffie Baroque. Kijk op www.zwollebaroque.nl voor meer informatie.

Locatie

Academiehuis Grote Kerk Zwolle

Ton richtte het Amsterdam Baroque Orchestra op in 1979. Deze groep van internationaal vermaarde barokspecialisten komt enkele malen per jaar samen om te werken aan tijdloze programma’s met het ijzeren barokrepertoire. De tomeloze energie van Ton Koopman maken ieder concert tot een nieuwe belevenis, ook voor de musici zelf.

Ton Koopman reist met zijn orkest langs de grote concertzalen van Europa, Amerika en Azië. We zijn trots dat dit vermaarde gezelschap Zwolle aandoet tijdens 'Zwolle Baroque' en dan nog wel op de verjaardag van zowel orgel als dirigent. Het instrumentale Bachprogramma heeft als solisten Catherine Manson (viool) en Marcel Ponseele (hobo).

J.S. Bach - Orchestral Suite No. 1 in C major, BWV 1066 ↵ J.S. Bach - Brandenburg Concerto No. 3 in G Major BWV 1048 ↵ J.S. Bach – Concerto for violin and oboe in C minor BWV 1060r ↵ J.S. Bach - Brandenburg Concerto No. 4 G major, BWV 1049"