Winkelen

Winkelen in Hanzestad Zwolle

 • Leestijd 4 minuten
 • 23413 x bekeken

De wereld is mooi! We worden omgeven door prachtige winkels, heerlijke eettentjes en gezellige straten. Dit zijn de verborgen, onontdekte en terecht ontdekte plekjes in Hanzestad Zwolle.

Hanzestad Zwolle is bij uitstek geschikt voor een winkeldag. De charme van de straten vol stenen patriciërshuizen maken van slenteren je nieuwe hobby. Naast Museum de Fundatie en Restaurant De Librije heeft Zwolle ook tal van leuke shopadressen. Dit zijn tips voor een dagje winkelen in Zwolle.

 1. Kunst - Blauwdruck

  Je vindt hier van alles wat: van schilderijen, foto’s en keramiek tot kleding, illustraties en woonaccessoires. Alles is uniek en vrijwel altijd handgemaakt. De perfecte winkel voor unieke cadeaus.

  Waar: Sassenstraat 26

 2. In de kerk - Van der Velde in de Broeren

  De place to be voor boekenwurmen, maar eigenlijk voor iedereen. Een waar boekenpaleis in een prachtige kerk. Naast veel boeken vind je hier ook films, muziek en kunst. Je kunt er ook lunchen.

  Waar: Achter de Broeren 1-3

 3. Typisch Zwols - Het Zwolse Balletjeshuis

  Je hebt Zwolle niet bezocht als je geen Zwolse Balletjes hebt geproefd. In de kelder van het Zwolse Balletjeshuis wordt dit typisch Zwolse lekkernij op ambachtelijke wijze gemaakt. Het recept is eeuwenoud en nog steeds een goed bewaard geheim. Laat ze smelten op je tong en kijk ondertusen goed om je heen in het mooie oude zaakje (tevens het Toeristisch Informatie Punt).

  Waar: Kerkplein 13

 4. Lekker en gezond - Biologische speciaalzaak Odin

  Op de plek van De Nederlandse Bank zit inmiddels Odin. Een walhalla voor lekkerbekken en iedereen die van biologisch, vers en goed eten houdt - wie niet! Van lokale kazen tot versgebakken brood, vleesvervangers en groenten uit de streek. Een groene hotspot bij uitstek!

  Waar: Potgietersingel 1

 5. Winkelen met allure - Librije’s winkel

  Jonnie Boer kreeg vaak de vraag van gasten of zij niet wat gelei, jam of dressing, zoals geserveerd werd in De Librije, konden kopen. Het gevolg: Librije’s winkel. Hier vind je culinaire producten die met liefde, kennis en kunde zijn bereid of geselecteerd.

  Waar: Spinhuisplein 1

 6. Aaibare kleding - Kootuur Boetiek

  Waarschuwing: als je hier één voet over de drempel zet ben je verkocht. De plek waar je terecht kunt voor modeadvies, een knipbeurt en een heerlijke bak koffie. Mode voor mannen en vrouwen van merken als Minimum, MbyM, dr. Denim, Native Youth en Sparkz. Snuffel rond - Kootuur Boetiek is het juiste adres.

  Kootuur voor Haar: Koningsplein 11 Kootuur Salon: Koningsplein 11 Kootuur voor hem: Oude Vismarkt 24

 7. Zwols bier - Slijterij Bartels

  Een familiebedrijf dat sinds 1877 gevestigd is in de gezellige Diezerstraat in Zwolle. Een groter assortiment aan gedestilleerd en wijnen ga je niet vinden. Indrukwekkend: een bezoek aan de authentieke wijnkelder van zo’n 80 vierkante meter. Heb je vragen of wil je advies? De eigenaren staan voor je klaar.

  Waar: Diezerstraat 124

 8. Huiselijke conceptstore - Moonloft

  Een typische verborgen parel in Zwolle. Verscholen in een rustig zijstraatje van het centrum ligt deze conceptstore. Het spreekwoord ‘klein maar fijn’ is hier volledig van toepassing. Eenmaal binnen, wil je er niet meer weg. Ze verkopen kleding en hippe sieraden maar ook woonaccessoires en telefoonhoesjes.

  Waar: Spoelstraat 32

 9. Populair en berucht - Primark

  Wie kent de winkel nou niet …? Primark is een walhalla voor de fashionista’s die niet te diep in de buidel willen tasten. Naast rekken vol kleding vind je er ook schoenen, woonaccessoires en make-up. Altijd volgens de laatste trends, soms met een kekke twist. Ruim 4000 vierkante meter shopplezier in de Zwolse binnenstad.

  Waar: Melkmarkt 3

 10. In de buitenlucht - Markten

  Natuurlijk ontbreekt het in Zwolle ook niet aan gezellige markten. Op vrijdag, stipt acht uur, gaan de kelen van de marktlui wagenwijd open. Je hoort ze al van ver, maar de kramen staan verspreidt over de Melkmart, Luttekestraat, Grote Markt, Grote Kerkplein, Bethlehemskerkplein en Sassenstraat. Op zaterdag is er markt in Zwolle van negen tot vijf uur op de Melkmart, Grote Markt en Rodetorenplein.