Winkelen

Dit zijn de leukste winkels in Zutphen

  • Leestijd 4 minuten
  • 7779 x bekeken

Smalle steegjes, oude middeleeuwse pandjes, gezellige pleintjes, verstilde hofjes. Dat is het straatbeeld van Zutphen. In deze straatjes zitten onverwachte boetiekwinkels en andere kleine zaken. Meestal in smalle, oude panden. Winkelen in Hanzestad Zutphen is een ontdekkingsreis!

Smalle steegjes, oude middeleeuwse pandjes, gezellige pleintjes, verstilde hofjes. Dat is het straatbeeld van Zutphen. In deze straatjes zitten onverwachte boetiekwinkels en andere kleine zaken. Meestal in smalle, oude panden. Winkelen in Hanzestad Zutphen is een ontdekkingsreis!

Living & Giving

Op zoek naar aankleding voor je huis? Dan is Living & Giving de plek om naartoe te gaan. Deze woonwinkel maakt je hebberig, want overal is iets te zien. Denk aan kaarsen, lantaarns en vazen.
Korte Hofstraat 1a

WAAR

Gave cadeauboeken, mooi gerecycled papier, originele kaarsen en handig keukengerei. Bij WAAR kun je terecht voor bijzondere producten, vaak duurzaam geproduceerd. Ook bekende merken als Tony’s chocolonely en My Paper Bag ontbreken niet in deze winkel.
Korte Beukerstraat 14

Mevrouw Bagijn

Deze unieke winkel biedt een prachtig en eigentijds assortiment op het gebied van tassen, sieraden, serviezen, woonaccessoires en meubelen. Deze winkel is zeker een bezoekje waard! Lange Hofstraat 31

Noten & Z0

Ook de maag kan optimaal genieten in Zutphen. Bij Noten & Zo vind je talloze soorten noten, maar ook smakelijke olijfolie en streekproducten. Prachtig uitgestald in stellingkasten.
Lange Hofstraat 34

Pure Taste

Bij Pure Taste kun je ook terecht voor heerlijke producten, zoals internationale wijnen en kazen, prachtige risottorijst en azijn die je zelf kunt tappen. Veel dingen die hier verkocht worden zijn uniek en lokaal.
Korte Hofstraat 16

Boekhandel Van Someren & Ten Bosch

Wees gewaarschuwd: hier vliegen de uren voorbij. Deze boekhandel bestaat sinds 1844 en verkoopt alleen maar boeken, inclusief bijzondere exemplaren.
Turfstraat 19

MOOI

Aan de rekken vind je prachtige kledingstukken van onder andere Second Female en Des Petits Hauts. Style je outfit af met sieraden of tassen en snuffel ook rond bij de hebbedingen zoals notitieblokjes en kaarsen. Deze kledingwinkel in Zutphen is een must-go.
Lange Hofstraat 18

Appel & Ei

Fan van tweedehands kleding? Mis Appel & Ei dan niet bij een bezoek aan Zutphen. En ook als je niet zo van tweedehands kleding houdt - want vies en duf - dan moet je er alsnog heen. Appel en Ei laat namelijk zien dat gebruikte kleding ook hip en superleuk kan zijn.
Laarstraat 23

Miramé

Zutphen is het bolwerk van de antroposofie en dat uit zich in tal van duurzame winkels. Zo ook Miramé, een kledingwinkel waar je items vindt die zijn gemaakt van hennep, bamboe en sojabonen. Schoenen zijn juist gemaakt van geitenleer. Dat is een restproduct in landen waar ze veel geitenkaas gebruiken. Hier haal je je hart op!
Lange Hofstraat 27

Radijs

Prachtige kleding van duurzaam materiaal, sieraden met Franse invloeden, duurzame potloden die je na gebruik kunt planten (er zit een zaadje in) en oogverblindend mooie tassen. In deze winkel vind je leuke cadeaus, voor een ander en voor jezelf.
Laarstraat 20

Sur Le Pont

Voor unieke kleding en cadeaus ga je naar Sur Le Pont. De oprichters vinden het bovendien belangrijk om te weten wie al het moois gemaakt heeft en kiezen om die reden veelal voor fairtrade, lokaal en handgemaakt. Kom langs en laat je inspireren.
Spittaalstraat 3

Woonboulevard Zutphen

Kan jouw inrichting wel een oppepper gebruiken? Ben je net verhuisd? Of gewoon dol op woonspullen? Ga dan naar de woonboulevard in Zutphen, op bedrijventerrein De Mars. Hier vind je duizenden meters aan woonplezier. Ook zijn er in Zutphen verschillende rommelmarkten en is er in augustus de kunstmarkt ‘Kunst aan de IJssel’. De laatste zondag van de maand is het koopzondag in Zutphen en koopavond is op vrijdag tot 20.00 uur. Voldoende tijd voor extra veel shopplezier, dus!