Winkelen

Winkelen in Hanzestad Kampen

 • Leestijd 2 minuten
 • 8503 x bekeken

Winkelen in Kampen is slecht voor de portemonnee. Je loopt door de gezellige straten en voor je het weet sta je ineens in een winkel. De Hanzestad heeft voor iedere shopliefhebber iets te bieden. Van kringloop tot stripboeken en chocolade. Ontdek de verborgen parels van Hanzestad Kampen.

Kampen zie je misschien niet als dé winkelstad van Nederland, maar er zijn tal bijzondere boetiekjes en gezellige winkels die een kijkje waard zijn. Deze 7 winkels mag je niet missen bij een bezoek aan Hanzestad Kampen.

 1. 7

  Grootste stripboekenwinkel - De Fantast

  Met meer dan 30.000 strips behoort De Fantast tot de grootste en meest uitgebreide stripspeciaalzaken van Nederland. De eigenaar heeft van zijn hobby zijn werk gemaakt en kan je daarom vol enthousiasme vertellen over alle ins en outs van de strips. Trek er gerust een paar uur voor uit, het is heerlijk om hier rond te dwalen.

  Waar: Burgwalstraat 7

 2. 6

  Mmmm - chocolaterie de Swaen

  Ook chocoladeliefhebbers kunnen hun hart op in Hanzestad Kampen. Als je eenmaal de deur van De Swaen hebt geopend, loopt het water je in de mond. Dit is een chocolaterie waar met ambacht en passie wordt gewerkt aan de mooiste chocoladeproducten.

  Waar: Oudestraat 164

 3. 5

  Koffiebranderij - De Eenhoorn

  Niets gaat boven de geur van versgemalen koffiebonen. Voor de perfecte kop koffie (of espresso, cappuccino …) ben je hier op de juiste plek. Hier vind je naast een fijne espressobar ook een koffie- en theewinkel en koffiebranderij. De Eenhoorn organiseert regelmatig een proeverij of rondleiding door de branderij en de exclusieve theetuinen.

  Waar: Oudestraat 101-103

 4. 4

  Nederlandse landelijkheid - Casa el Campo

  Een fijne woonwinkel met een verrassend ruim aanbod aan meubelen, decoratie, verlichting en serviesgoed. Je treft een mix van Nederlandse landelijkheid en bohemian stijl met borduursels en Balinese invloeden.

  Waar: Botermarkt 1-2

 5. 3

  Een roze kadowinkel - Kunstig Kitschwerk

  Het is de meest roze kadowinkel van Kampen. Bij Kunstig Kitschwerk kun je terecht voor grappige en speciale cadeaus en hebbedingen. Tassen, lampen, kraamcadeaus, keukengear, boeken …

  Waar: Geerstraat 9

 6. 2

  Milieubewust en tweedehands - Kringloop Kampen

  Het is een van de oudste kringloopwinkels in Nederland. De winkel is overzichtelijk en stijlvol ingericht. Mooi: de eigenaren zijn actief op het gebied van de inzameling en beschikbaar stellen voor hergebruik van goederen als papier, textiel, glas en klein metaal.

  Waar: Trekvaart 33

 7. 1

  Koopavond

  Vrijdagavond kun je nog een paar uur langer genieten van de winkels in Hanzestad Kampen. Het is dan koopavond in Kampen. De stad kent geen koopzondag: op zondag zijn de winkels gesloten. Een mooi moment om een andere kant van Kampen te bewonderen en cultuur te snuiven!