Culinair

Deze 10 restaurants in Deventer mag je niet missen

 • Leestijd 3 minuten
 • 21887 x bekeken

De sfeervolle binnenstad van Deventer leent zich perfect voor een etentje. Of je nu kiest voor Mexicaans, Japans, Frans of Mediterraan - in Deventer kun je het vinden en smaakt het allemaal ontzettend lekker. Ga je uit eten in Deventer, kies dan voor één van deze restaurants.

Sommige van deze restaurants serveren traditionele gerechten uit de Hanzetijd en regionale producten. Hanzerestaurants herken je aan het Hanzestedenschildje.

 1. Chez Antoinette

  In het oude centrum van Deventer vind je het sfeervolle Portugese restaurant & bodega Chez Antoinette. Het menu bestaat uit Portugese klassiekers met een hedendaagse invulling. In de zomer kun je hier heerlijk op een van de drie buitenterrassen vertoeven met uitzicht op het Bergkwartier en de Bergkerk. Waar: Roggestraat 12

 2. El Popo

  Dit is hét Mexicaanse restaurant van Deventer en omstreken. De sfeer is ongedwongen en de inrichting kleurrijk. Hier vind je veel Mexicaanse specialiteiten, heerlijke sparerib, sissende fajitas en vegetarische specialiteiten.
  Waar: Brink 13

 3. Restaurant ’T Arsenaal

  Een romantische binnentuin waar je op zomerse dagen sfeervol kunt lunchen en romantisch kunt dineren. In de keuken van ’t Arsenaal worden Franse, Mediterrane gerechten bereid. Uitsluitend met verse, eerlijke en regionale ingrediënten.
  Waar: Nieuwe Markt 33-34

 4. Jackies NYC

  Dit luxe en trendy restaurant is geïnspireerd op de zinderende en spannende keuken van New York City. Naast vele invloeden uit China Town staat Jackies NYC bekend om haar US Steaks, sushi, hamburgers en oesters.

  Waar: Grote Poot 19

 5. The Lemon Tree

  Proef de pure smaken van Kopenhagen met internationale invloeden bij The Lemon Tree. Bij The Lemon Tree kies je uit een fine dining experience of sta oog in oog met de chef aan de chef’s table. Wat je krijgt is een verrassing, ze hebben namelijk geen menukaart!

  Waar: Grote Poot 1

 6. Valencia

  Stap binnen bij Valencia Deventer en waan je direct in Spaanse sferen! Je hoeft niet langer de hele reis naar Spanje te maken, want deze sfeervolle locatie bevindt zich gewoon in Deventer. Het restaurant biedt alles wat je nodig hebt voor een onvergetelijke mediterrane avond, van klassieke ceviches tot Spaanse wentelteefjes en de mooiste wijnen en cocktails.

  Waar: Scheepsvaartstraat 13

 7. De Zwarte Silo

  In het historische pand van De Zwarte Silo in Deventer kun je genieten van culinaire hoogstandjes in een industriële setting. Het menu biedt verfijnde gerechten met lokale en verse ingrediënten. Proef bijvoorbeeld de zacht gegaarde lamsschouder of de Zwarte Silo Burger. Een onvergetelijke eetervaring in een unieke omgeving!

  Waar: Zuiderzeestraat 2

 8. Roasted

  Bij de culinaire Hotspot Roasted geniet je van een combinatie van geroosterde specialiteiten en heerlijke bijgerechten. Het eigentijdse en sfeervolle interieur creëert de perfecte ambiance om te genieten van alles wat van de grill afkomt. Je geniet hier bijvoorbeeld van sappige burgers, kip van de rotisserie of een van de vele bites om te delen.

  Waar: Golstraat 12

 9. St. Maxime

  Bij St. Maxime geniet je van een vleugje Parijs in het historisch lebuinuskwartier met om de hoek de rivier de IJssel. Je geniet hier van Franse gerechten uit een open keuken. Van een goed glas wijn met coquilles tot aan koffie met gebak, het kan allemaal bij St. Maxime. Waar: Nieuwe Markt 37

 10. Restaurant Bouwkunde

  Restaurant Bouwkunde is gelegen in de mooie binnenstad van Deventer. Hier kan je op een gezellige, informele en stijlvolle manier eten en genieten van de lekkerste wijnen.
  Waar: Klooster 2-4