Dagje weg

Culturele activiteiten in Zutphen

  • Leestijd 2 minuten
  • 6474 x bekeken

Zutphen is het bolwerk van de antroposofie en kent tal van vegetarische, glutenvrije en andere unieke lunchtenten en restaurants. Maar vergis je niet: Zutphen heeft net zulke unieke culturele bezienswaardigheden. Denk aan de oudste bibliotheek van Nederland en een internationaal festival.

Zutphen, mooi en lllll
Bekijk de video

Slenter over de Kunstmarkt

Slenter door Zutphen terwijl je een kijkje neemt bij de ruim 100 kramen. Van schilderskunst tot textielkunst en van kermak tot beeldhouwwerk. Hier is allerlei kunst te bewonderen en te kopen. De Kunstmarkt van Zutphen is een traditie waar nog steeds groei in zit.

Geef je oren de kost tijdens het Internationaal Cellofestival

Nergens kun je cello van zo dichtbij beleven als in Zutphen. Vijf dagen lang spelen cellisten de sterren van de hemel. Het is een ontmoetingsplaats voor cellisten en iedereen die van muziek houdt. Sluit je ogen en laat je oren de pareltjes goed in zich opnemen.

de oudste bibliotheek van Nederland

Bezoek de oudste bibliotheek De Librije

De Librije is een unieke kettingbibliotheek in de Walburgiskerk uit de zestiende eeuw. Deze bezienswaardigheid moet dus op je lijstje tijdens een bezoek aan Zutphen!

Het is een van de belangrijkste cultuurhistorische monumenten van Nederland en ademt nog steeds de sfeer van eeuwen geleden. De belangrijkste onderwerpen van de collectie zijn theologie, kerkelijk en wereldlijk recht, klassieke letterkunde en geschiedenis.

Bewonder de Drogenapstoren

De Drogenapstoren, oorspronkelijk de Saltpoort genaamd, is gebouwd in 1444-1446 als stadspoort van Zutphen. Hij heeft maar kort als stadspoort dienst gedaan want hij werd in 1465 dichtgemetseld. Sindsdien draagt hij de naam Drogenapstoren, vernoemd naar de stadsmuzikant Tonis Drogenap. Wandel naar deze bezienswaardigheid en neem de imposante toren in je op.

De omgeving van Zutphen kent ook prachtige cultuur. Ontdekt het tijdens een heerlijke fietstocht!