Kunst & Cultuur

Theaters in de Hanzesteden

  • Leestijd 4 minuten
  • 1512 x bekeken

Lees hier over

Kunst & Cultuur

Verspreid over de Hanzestedenvind je een bonte verzameling van theaters. Deze theaters in de Hanzesteden bezorgen je avonden vol lachbuien, muzikale hoogstandjes en artistieke verrassingen. Ben jij klaar om naar het theater te gaan? Dan zetten wij de spotlights aan!

De theater schatkist van Zwolle

Zwolle, die gezellige Hanzestad, trekt met maar liefst drie toptheaters alle zet haar alle theaterliefhebbers naar zich toe. Theater De Spiegel is er daar één van. Met haar indrukwekkende en futuristische look, verbaast dit theater in Zwolle je elke keer weer. De voorstellingen die theater De Spiegel biedt zijn erg gevarieerd, van cabaret en musicals tot aan muziekoptredens en poppenspel.

Schouwburg Odeon
Schouwburg Odeon

Schouwburg Odeon is de plek waar je je lachspieren traint bij een grappige cabaretshow of waar je wegdroomt bij klassieke concerten. Dit theater bevindt zich aan de Blijmarkt in Zwolle en wordt samen met theater De Spiegel beheerd door Stichting Zwolse theaters.

Het derde theater in Zwolle is Theater Buitensoos. Dit is niet zomaar een theater, maar een veelzijdige locatie die je kunt huren voor allerlei evenementen. Denk aan een lezing, een congres ofeen privévoorstelling. Het knusse gevoel en de intieme sfeer maken Buitensoos de perfecte plek voor je volgende evenement. Zwolle staat te trappelen om je te verwelkomen!

Naar het theater in Deventer

Deventer, een van de sterren van de Hanzesteden, nodigt je uit voor een unieke theaterbeleving. Van cabaret tot toneel, Schouwburg Deventer prikkelt je zintuigen met een breed scala aan voorstellingen, van cabaret tot toneel. Jong en oud vermaakt zich hier! Plof neer op de rode pluchen stoelen, wacht tot de gordijnen open gaan en geniet van de theatermagie tot de lichten weer worden gedoofd. Je voelt de passie van de performers tot in je tenen!

Maar daar stopt het theater in Deventer niet! Tijdens het jaarlijkse spektakel 'Deventer Op Stelten' wordt de Hanzestad drie dagen lang getransformeerd tot één groot podium. De straten, pleinen en parken worden gevuld met 150 topvoorstellingen rondom kunst, drama, dans en vermaak. Markeer 7 tot en met 9 juli 2023 in je agenda, want dit theaterspektakel wil je niet missen!

Deventer op Stelten
Deventer op Stelten

Theaters in de Hanzesteden: Doesburg en Kampen

Stel je voor: na een dag rondstruinen door de pittoreske straten van Doesburg, sluit je af met een bezoekje aan Podium Doesburg. De plek van dit theater in Doesburg verdient alleen al een staande ovatie. Het theater is namelijk gehuisvest in de middeleeuwse Gasthuiskerk van de Hanzestad. In dit gezellige theater gaat er een wereld aan cultuur en creativiteit voor je open. De perfecte plek om een avond van vermaak te beginnen!

Maar de theatrale reis langs de Hanzesteden eindigt niet in Doesburg. Volg de IJssel verder noordwaarts en je belandt in Kampen, waar de Stadsgehoorzaal wacht om je te verwelkomen. Dit kunstige juweel in het hart van de stad biedt een diversiteit aan voorstellingen die zelfs de meest doorgewinterde theaterganger zal verrassen. Van vernieuwende toneelstukken tot cabaret en van muziek tot dans, de Stadsgehoorzaal Kampen heeft het!

Groots theater in klein Elburg

Ook in Hanzestad Elburg kun je gaan genieten van een middag of avond in het theater. Bij Multifunctioneel centrum 't Huiken kun je terecht voor cultuur en sport. Naast muziek en theater op het toneelpodium is er ook altijd wat te beleven in de grote sporthal. Aanschouw bijvoorbeeld een majorette- of twirlwedstrijd. Hier is voor ieder wat wils!

Maar er is meer! Eén keer per maand wordt het historische Kloostermuseum omgetoverd tot een (muziek)theater. Verhalenvertellers, livemuziek en theaters: het is hier iedere maand weer een groot feest!

Dansvoorstelling
Dansvoorstelling

Cultuur in Harderwijk

Harderwijk staat misschien bekend om het Dolfinarium, maar de stad heeft nog veel meer te bieden. Liefhebbers van podiumkunsten kunnen hier dan ook hun hart ophalen. In het hart van de stad ligt Theater Harderwijk, een bruisend centrum waar cultuur en creativiteit samenkomen. En dat leidt tot een goed gevulde agenda met tal van voorstellingen voor jong en oud. Het theater heeft een programma dat net zo gevarieerd is als de stad zelf, vol met verrassende shows. Van komedie tot drama, van muziek tot dans. Hier kun je lachen, een traantje wegpinken, je verwonderen en bovenal genieten!

In de spotlights: theater in Zutphen

Muziekvoorstelling
Muziekvoorstelling

Tot slot Hanzestad Zutphen. Zutphen weet als geen ander hoe een theateravond eruit moet zien. Theater Hanzehof opende haar deuren in 1891 en heeft bezoekers al vele onvergetelijke avonden mogen bezorgen. Het theater is inmiddels helemaal gerenoveerd en staat bekend om haar schitterende akoestiek.

Neem plaats in de moderne theaterzaal voor een spannend drama of een lachwekkende cabaretvoorstelling. Of loop de monumentale concertzaal binnen en trakteer jezelf op een muzikaal feestje. Deze plek ademt cultuur!