Culinair

7 keer lekker eten in Kampen

 • Leestijd 3 minuten
 • 11351 x bekeken

Een mens kan niet zonder … juist, eten! En dat is maar goed ook, want in Hanzestad Kampen zijn de leukste eettentjes om je smaakpapillen te strelen. Dit zijn van de beste, leukste en lekkerste restaurants en lunchcafés in Kampen. Verboden om te missen tijdens een dagje Kampen!

 1. Happen en tappen - Proeflokaal de Stomme van Campen

  Proef- & Eetlokaal met het grootste bierassortiment van Kampen, een mooi assortiment open wijnen en een aantrekkelijke menukaart met toegankelijke gerechten.

 2. De beste high tea - Koffie- en theewinkel Zoetelief

  Wanneer je de deur opent, komt de geur van versgebrande koffie je tegemoet. Bij koffie- en theewinkel Zoetelief kun je dwalen tussen talloze soorten koffie en thee. Voor in de winkel is een koffie- en theeschenkerij. En bij mooi weer? Dan gaat het terras open en kun je in het zonnetje genieten van een kop koffie of een voortreffelijke high tea.

 3. Biefstuk, biefstuk, biefstuk - Herberg de Bonte Os

  Zin in biefstuk? Dan is dit the place to be. Herberg de Bonte Os is hét steakcafé aan de voet van de Nieuwe Toren. Dit café staat in Kampen bekend om zijn liefde voor het bakken van verse biefstukken. Kogelbiefstuk, entrecote, ossenhaas … Maar je vindt er ook gerechten zoals varkenshaas-saté, salades en gerechten van de Vegetarische Slager.

 4. Lunchroom Nonna

  Lunchroom in het hart van Kampen op de hoek van Geerstraat en Oudestraat met een Italiaanse glans. Voor heerlijke koffie en thee met ontbijt, maar vooral om te genieten van een heerlijk lunch met vers belegd broodje of ambachtelijke gebakjes.

  Nonna’s broodjes worden de hele dag vers voor je gebakken en onze vleeswaren komen van de beste ambachtelijke slagers en poeliers. Alle broodjes van Nonna zullen een Italiaanse glans hebben om je de smaak te laten ervaren van het heerlijke Italië. Geen tijd om in de gezellige sfeer van Nonna te vertoeven... neem lekker je broodje mee naar huis of werk.

 5. Een maatschappelijk doel - Posthuus Kampen

  Posthuus Kampen is een lunchcafé, lifestylewinkel en creatief atelier. Bovendien hebben ze een maatschappelijk doel: mensen met een beperking professioneel opleiden, zowel in de keuken als in de bediening. De lunchgerechten zijn simpel, lekker en vers. Je kunt er ook terecht voor een high tea. Geopend van dinsdag t/m zaterdag.

 6. Beste restaurant van Kampen - de Bottermarck

  Knus, romantisch en een echt huiskamergevoel. Bij de Bottermarck neem je plaats aan één van de tien tafels en kun je ondertussen zien wat de koks bereiden in de halfopen keuken. Je kunt hier lunchen, brunchen, high tea-en of dineren. Net wat je wilt! De gerechten zijn Frans, puur en prachtig om te zien.

 7. Stadsherberg

  Van avocadosoep en geitenkaas met spek tot een boerenomelet. Bij De Stadsherberg kun je lekker uit je comfort zone kruipen of veilig aan wal blijven. Hier kun je de hele dag door eten, drinken en genieten van het uitzicht over de IJssel en de Stadsbrug. Lees de krant, klets met je tafelgenoten of bespreek zaken onder de lunch.