Culinair

Dit zijn de 7 lekkerste restaurants in Hattem

 • Leestijd 2 minuten
 • 31367 x bekeken

Uit eten in Hanzestad Hattem is alsof je op vakantie bent. Het oude stratenpatroon, de knusse terrassen en de aardige mensen. Hier is het goed vertoeven. Maar naar welk restaurant ga je bij een bezoek aan deze oude Hanzestad? Dit zijn de leukste restaurants van Hattem.

 1. Bij de Jongens

  Bij de Jongens is een hippe plek in hartje Hattem. Van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat geniet je hier van een culinair feestje met een uitgebreide kaart vol internationale invloeden. In de zomer zit je hier op een heerlijk terras op het marktplein met uitzicht op het Stadshuis.

  Waar: Markt 9

 2. Herberg Molencaten

  Herberg Molencaten is een sfeervol restaurant, gelegen midden in de bossen en vlakbij het centrum van Hattem. Geniet bij de openhaard in de molenkamer of op het overdekte terras van allerlei lekkers. Ga je dineren? Dan staat er onder andere snoekbaarsfilet, met truffel geroosterde 1/2 kip, gebakken varkenshaas en friet van zoete aardappel op het menu.

  Waar: Molencaten 7

 3. De Voorburcht

  Uit eten in een burcht! Verstopt in het historische centrum van Hattem, staan de overblijfselen van de Voorburcht. Hier vind je het prachtige restaurant De Voorburcht. Hier geniet je van lokale producten en internationale invloeden uit de keuken. Restaurant de Voorburcht is zelfs beloond met een Bib Gourmand voor hun goede prijs-kwaliteitverhouding.

  Waar: Adelaarshoek 18

 4. Brasserie de Markt

  In het sfeervolle en historische pand van Brasserie de markt kun je terecht voor een fijne lunch, een heerlijk diner of om gezellig te borrelen. De uitgebreide kaart met vlees-, vis- en vegetarische gerechten wisselt regelmatig. Zomers is het heerlijk vertoeven op het terras op het marktplein.

  Waar: Kerkstraat 2

 5. Banka Hattem

  Bij Banka kan je altijd terecht voor een heerlijk gebakje met een goede kop koffie. Daarnaast kan je er genieten van een high tea, goed glas wijn of een heerlijk diner. Banka serveert vooral huisgemaakte gerechten van eerlijke & lokale producten.

  Waar: Markt 5

 6. De Ridderhof

  In een prachtig historisch pand, tegenover het bakkerijmuseum, is restaurant De Ridderhof gevestigd. Stel je eigen pannenkoek samen of bestel een van de andere heerlijke gerechten van de kaart. Pannenkoeken worden op ambachtelijk wijze gebakken met meel van de streekmolen “de Fortuin”.

  Waar: Ridderstraat 25

 7. Keuken van Caatje

  Lekker genieten! Dat gaat lukken in restaurant 'De Keuken van Caatje'! In dit restaurant op Molecaten Park De Leemkule (vakantiepark & camping) kun je uitgebreid lunchen, lekker lang dineren of even uitrusten van het wandelen of fietsen onder het genot van een kop koffie met overheerlijke appeltaart.