Kerstmarkt Hattem

14 December 2018

Een knusse hartverwarmende kerstmarkt in een historisch decor van deze prachtige Hanzestad Hattem. Het centrum staat vol gezellig ingerichte kraampjes en diverse muziekoptredens.

Op vrijdag 14 december is de Kerstmarkt weer in Hattem, een gezellig sfeervol evenement!

Rond Uit Hattem zorgt ervoor dat de binnenstad van Hattem vol staat met een grote verscheidenheid aan gezellig ingerichte kramen, en op de markt wordt een sfeervol horecaplein ingericht. Natuurlijk zorgen we ook voor sfeervolle muziek en gezellige activiteiten.

Kerstmarkt - kramen De kerstmarkt zelf bestaat uit een flinke hoeveelheid kerstkramen rondom de kerk, veelal door particulieren ingericht met de leukste kerstspulletjes die je je maar kunt bedenken. Handgemaakte kerststukjes, kransen, vogeltaarten, sjaals, mutsen, kaarsen dus als je nog kerstinkopen moet doen dan moet je zeker naar Hattem komen. Natuurlijk hebben we ook aan de inwendige mens gedacht; op het marktplein is een gezellig horecaplein ingericht met veel eetstalletjes met hartige en zoete hapjes, heerlijk belegde broodjes, oliebollen, glühwein, koffie, warme chocolademelk en lekkere zelfgemaakte erwtensoep. Kom gezellig eten op de Kerstmarkt! Boerin Steffi en haar vriend Roel, bekend van TV, zullen ook op de kerstmarkt zijn! Je kan een door Steffi uitgereikt vleespakket van IJssellam winnen.

Talloze activiteiten Op de markt en door de straten zijn vele muzikale optredens van o.a. de Midwinterhoorn blazers, popkoor Unlimited Sound, Gospelkoor Inspiration, the All Singers, Stop Talking, Just Because, Nos Tantum, en PR Dialect koor Apeldoorn. Er zijn ook veel leuke activiteiten voor kinderen zoals knutselworkshops en een draaimolen. Een vrolijke kerstman en een grappige kerstmannen-act op skies komt u ook tegen in de winkelstraten van Hattem. Ook erg sfeervol is een groep van 25 mannen en vrouwen die op historische fietsen uit de begintijd rijden met van die grote voorwielen, traditioneel gekleed volgens de mode uit die periode. De dames fietsen parmantig rond met van die mooie tasjes en de historische fietsen zelf zijn uitgerust met van die carbidlampjes. Een mooi gezicht. Verder is er een taxateur op het stadhuis aanwezig. Net zoals bij het bekende televisieprogramma ‘Tussen Kunst & Kitsch’ kan iedereen daar zijn al of niet waardevolle spulletjes laten taxeren.”

Voor wie een lantaarnoptocht met kaarsjes mee wil maken is er een gratis stadswandeling met gedichten om 18.30 uur. Altijd weer een schitterend schouwspel en goed om de kerstsfeer compleet te maken. De stadsgids vertelt de deelnemers onderweg van alles over de geschiedenis van Hattem. De wandeling start bij het Toeristisch Informatie Punt. U kunt zich aanmelden via .

Locatie

Wanneer

  • -