Kerst Koopavond Hattem

13 December 2019

Een knusse hartverwarmende kerst koopavond in een historisch decor van deze prachtige Hanzestad Hattem. Het centrum staat vol gezellig ingerichte kraampjes en diverse muziekoptredens.

Op vrijdag 13 december van 17.00 tot 21.00 uur, vind je de gezelligste kraampjes in de Kerkstraat en Kruisstraat. De straten zien er ontzettend gezellig uit en naast het prachtige kerstdecor, vind je de leukste kerstspulletjes in de diverse kraampjes. Natuurlijk is er aan jong en oud gedacht en naast al het shop-plezier, zijn er diverse 'personages' aanwezig. Denk aan: de Kerstman, een wandelende kerstboom en een steltloper met bijzondere verhalen.

Voor wie een lantaarnoptocht met kaarsjes mee wil maken is er weer een gratis stadswandeling om 19.00 uur. Altijd weer een schitterend schouwspel en goed om de kerstsfeer compleet te maken. De stadsgids vertelt de deelnemers onderweg over de geschiedenis van Hattem en weet deze aan te vullen met mooie gedichten van de Hattemse stadsdichter. De historische wandeling start bij het Toeristisch Informatie Punt. Aanmelden voor deze gezellige tocht? Mail naar: info@ronduithattem.nl.

Geniet aansluitend van knusse muziekoptredens in de binnenstad. Het gospelkoor El Shaddai treedt om 19.00 en 20.00 op voor de Dijkpoort. Het studie orkest van Ons Genoegen is te horen vanaf 19.00 halverwege de Kerkstraat. Ook komt u muziek in de straten tegen zoals ensemble van Ontwaakt (tussen 18.00 en 19.00), een a capella koortje Stop Talking (17.00 -19.00) en de midwinterhoornblazers (19.00 -20.30). Om 20.00 uur is er een inloopconcert van gemengd koor Decibel met internationale kerst- en winternummers in de Veste, Korte Kerkstraat 8.

Locatie

Wanneer

  • -