Culinair

Dit zijn de 5 lekkerste restaurants in Hasselt

 • Leestijd 2 minuten
 • 11956 x bekeken

Ga je een dagje weg naar Hasselt of Overijssel dan is uit eten gaan in Hanzestad Hasselt een aanrader. Of je nu een Bourgondiër, koffie- bier- of whiskyliefhebber of vegetariër bent: deze kleine Hanzestad heeft voor iedereen wat wils. Dit zijn de lekkerste restaurants van Hasselt.

 1. Eet en Drinkerij De Stadskamer

  Deze ontmoetingsplaats voor jong en oud is gevestigd in een prachtig monumentaal pand in het historisch centrum van Hasselt.
  Waar: Markt 3

 2. Eetcafé Onder de Luifel

  Neem plaats aan een van de nostalgische houten tafeltjes en geniet van een lunch of diner. Denk aan een uitsmijter, eigengemaakte hamburgers of de verse saté.
  Ridderstraat 5-7

 3. De Linde

  Koffie met huisgemaakt gebak, een uitgebreide lunch, een heerlijke maaltijd of een biertje van de tap. In dit grand café is het optimaal genieten, of je nu binnen aan een van de tafels of buiten op het terras zit. De producten worden versbereid en zijn veelal seizoensgebonden.
  Waar: Kalkovenwegje 1

 4. Café Ad'vundum

  Hier kun je terecht voor een lekker kopje koffie, een heerlijke lunch en een uitgebreide plate-service. Dit alles in een zeer aangename sfeer, een echte aanrader dus!

  Waar: Hoogstraat 1 - Hasselt

 5. Eetcafé De Compagnie

  Dit eetcafé is een begrip in Hasselt sinds 1700. In de moderne, warme huiskamer kun je heerlijk lunchen en dineren onder het genot van een ruim assortiment aan speciaal bieren, wijnen en whisky’s. Zomers is er een mooi terras aan de binnengracht.
  Waar: Prinsengracht 29