Culinair

Deze 9 restaurants in Zutphen mag je niet missen

 • Leestijd 3 minuten
 • 47441 x bekeken

In Zutphen is het goed vertoeven. Voor cultuurliefhebbers, gezondheidsgoeroes en lekkerbekken. Want in Zutphen kun je heerlijk uit eten op allerlei bijzondere plekken. Wat dacht je van een restaurant in Middeleeuwse stijl of een geweldige stadsbrouwerij? Neem plaats in een van deze restaurants en geniet.

 1. Broederenklooster Zutphen

  De 1e meters door de kloostergang, drink daar een heerlijk aperitief en ruik de eerste geuren vanuit de open keuken. Wanneer je het restaurant binnen loopt heb je gelijk contact met de chefs en de keukenbrigade, zie en beleef hoe zij voor jou aan het koken zijn en laat je avond compleet maken door de bediening! Waar: Rozengracht 3

 2. Brasserie 6

  Een gezellige ontmoetingsplek met frisse uitstraling. De keuken is gevarieerd en biedt eigentijdse seizoensgerechten. Je kunt hier ook genieten van een high tea.
  Waar: Gravenhof 6

 3. De Wijnhuistoren

  Gelegen op één van de mooiste plekjes aan het gezellige marktplein: De Wijnhuistoren. De ideale plek voor een kop koffie, een lunch of diner. ’s Avonds worden er heerlijke Italiaanse specialiteiten geserveerd, afgestemd op het seizoen. Van donderdag tot en met zondag kun je in de gewelvenkelder genieten van diverse tapas. Waar: Groenmarkt 40

 4. Chapoo

  In de zomer is het lekker toeven op het terras. Het interieur van het restaurant is een mix van trendy en klassiek en door de hoge plafonds geeft het restaurant een prettig, ruimtelijk gevoel. De lunch - en dinerkaart wisselen meerdere keren per jaar en bieden telkens weer smakelijke gerechten.
  Waar: Turfstraat 7

 5. Vier het Hanzejaar 2023 mee!

  Van 1 april t/m 31 december 2023 staan de negen Hanzesteden in Oost-Nederland in het teken van het eeuwenoude Hanze-gedachtengoed. Het programma varieert van feestelijk tot educatief en van cultureel tot economisch.

 6. De Revolutie

  Al jaren een begrip in Gelderland en omstreken. Hier kun je uitstekend eten, drinken en genieten van cocktails. Denk aan een Mexicaanse burrito, salade met verse avocado mango, blauwe kaas en walnoten of varkenshaas gevuld met zontomaat, mozzarella omwikkeld in parmaham.
  Waar: Zaadmarkt 74, Zutphen

 7. Lunchroom De France

  Hier heb je verse producten uit eigen keuken. Versgebakken broodjes, overheerlijke koffie, dampende soep en rijk gevulde quiche.
  Waar: Korte Beukerstraat 4

 8. Toro

  In een monumentaal pand met verrassende lekkere Spaans-Argentijnse gerechten. Naast bijzondere vegetarische voor- en hoofdgerechten ook ruime keuze aan brood met lekkere dips. Waar: Groenmarkt 37

 9. (Stadsstrand bij) Het Koelhuis

  Voel je elke vrijdag van 16:00-21:00 uur welkom in het café of op het terras van Het Koelhuis! Hier sluit je met andere levensgenieters je werkweek in een stoer en relaxed sfeertje af. Op de kaart vind je huisgemaakte zoetigheden, borrelplanken en guilty pleasures. Vrije inloop vanaf 16:00 uur. Waar: Coenensparkstraat 1