Bas & Nicolette in de Hanzesteden

  • Leestijd 3 minuten
  • 3493 x bekeken

Heb je het gezien? Bas Smit en Nicolette van Dam waren op bezoek in verschillende Hanzesteden! Onder het mom van "Nederland heeft alles" ontdekken zij Nederland. Op zoek naar de leukste tips om te doen voor zowel met als zonder kinderen. Daar mogen de Hanzesteden zeker niet aan ontbreken! Wil je na dit artikel, gebasseerd op de Instagram stories, meer lezen? 8 juli brengt het stel een boek uit met nog veel meer tips voor een vakantie in de Hanzesteden! Wij geven je er alvast een paar.

Bronvermelding foto's Bas & Nicolette: Instagram.

Voor een unieke ervaring hoef je niet naar het buitenland. Om dit te laten zien hebben Bas en Nicolette een vakantieboek geschreven met de leukste doe-tips, eet-tips en slaaptips in Nederland, en dus ook in de Hanzesteden!

1. Nieuw in Deventer
Dit is nieuw: het meest duurzame 'Van der Valk Hotel' van Nederland.. en dat in Hanzestad Deventer! Het hotel is gunstig gelegen aan de A1, maar grenst ook aan een prachtig bosrijk gebied. Bas & Nicolette konden hier in alle luxe even bijkomen van hun eerste dag in Overijssel. En er is nog zo veel te ontdekken! Lees hier meer

2. Ssst.. het is een eeuwenoud, geheim recept.
Als je in Deventer bent, mag een bezoek aan de Deventer koekwinkel natuurlijk niet ontbreken. Al meer dan 400 jaar wordt de wereldberoemde kruidkoek in deze historische Hanzestad gebakken. Jb. Bussink is de enige koekbakker die tot op de dag van vandaag de echte Deventer Koek bakt, volgens een eeuwenoud en nog immer geheim recept. Heerlijk voor thuis... als je dat zo lang volhoudt!
Lees over de winkel

3. Museum De Waag
Museum De Waag is gevestigd in één van de oudste waaggebouwen van heel Nederland. Het is echt een icoon van de stad, gelegen aan de Brink van Deventer. Helaas konden Bas & Nicolette tijdens hun bezoek niet naar binnen. Maar de buitenkant, vanaf hét historische plein de Brink, was al indrukwekkend om te delen! Ze moeten dus zeker nog een keer terugkomen.
Museum de Waag

4. Ayay kapitein! Bootje varen in Zwolle
De hoofdstad van Overijssel mag natuurlijk niet ontbreken tijdens een bezoek aan de provincie. Zwolle here we come! Nicolette genoot van het prachtige uitzicht vanaf het water en Bas ontdekte één van de tips van hun fans: IJssalon Salute! Absoluut een bezoekje waard.
Zelf een bootje huren

5. Jonnie & Thérèse Boer
Een bezoek aan Zwolle is toch niet compleet zonder een ontmoeting met Mr en Mrs Zwolle (aldus Bas): Jonnie & Thérèse Boer! Naast het 3 sterren tellende Michelin restaurant De Librije runt dit powerkoppel Brass Boer Thuis. Een bistro-brasserie 'nieuwe stijl', waarbij veel van de gerechten rechtstreeks vanaf het houtvuur komen! Voor de gelegenheid serveerden ze deze lekkere gerechten door de grachten van Zwolle. Een mooiere afsluiter kon bijna niet! Het was op en top genieten.
Meer informatie

6. Een visje eten in Harderwijk
Bas en Nicolette lusten er wel eentje! Toevallig kun je in Harderwijk de beste visjes eten.

Benieuwd waar ze allemaal zijn geweest en naar hun tips? 8 juli komt het boek "Nederland heeft alles" uit. Houd dus de schappen goed in de gaten en ontdek in het boek alle dingen die de Hanzesteden te bieden hebben.

Er is nog veel meer te doen in de Hanzesteden!