evenement

Hanzefeest Doesburg

wanneer
10 jun 2023
plaats
Doesburg
11:00 - 18:00

Middeleeuws feest in het historisch centrum. Honderden figuranten in middeleeuwse kledij schuifelen door de straten. Er is een markt, straattheater en muziek.

Op 10 juni ga je terug naar de middeleeuwen tijdens het Hanzefeest in Hanzestad Doesburg! Honderden figuranten in middeleeuwse kleding, acts, muzikanten en levende have zorgen voor een sfeervolle ambiance in de historische binnenstad. Geniet van 11.00 tot 18.00 uur van straattoneel, muziek, hapjes, oude ambachten, marktstalletjes en andere middeleeuwse taferelen. Ook vindt die dag de traditionele Sint-Maartensmaaltijd plaats, waarbij samen gegeten wordt aan grote tafels in de Martinikerk.

Acts

Wanneer

-

Locatie

Gehele binnenstad

Ruim 500 vrijwilligers in kostuum maken van het mooie oude Doesburg een prachtig middeleeuws tafereel. Om de sfeer nog gezelliger te maken klinkt er overal muziek.

Ambachten

Diverse ambachtslieden zijn aanwezig. Niet alleen volwassenen maar ook kinderen kunnen zelf ervaren hoe in de Middeleeuwen alledaagse voorwerpen vervaardigd werden.

Levende have

Zonder beesten geen Hanzedag. Ook in de Middeleeuwen waren dieren van groot belang. Ganzen, roofvogels en wolfshonden zie je in de straten.

Museumschip Kasteel Vlotburg

Tijdens het Hanzefeest zal ook Museumschip Kasteel Vlotburg aangemeerd liggen bij Stadshotel Doesburg. Dit middeleeuwse kasteelschip laat het dagelijkse leven van mensen in de middeleeuwen zien. Op het schip worden levensechte taferelen getoond van de wijze waarop mensen aten, wat voor kleding ze droegen en de verschillende ambachten en middeleeuwse gebruiken. Een bezoek meer dan waard!