Museum Sjoel

plaats
Elburg

Het museum biedt een historisch perspectief voor een actueel thema: integratie en verdraagzaamheid. Naast de vaste opstelling organiseert het museum jaarlijks wisseltentoonstellingen die gerelateerd zijn aan het joodse leven.

Een unieke ervaring; nergens in Nederland is de geschiedenis van de joden in de mediene (de provincie) zo mooi uitgewerkt als in dit museum. Maak kennis met het dagelijkse leven van joodse families die vanaf 1700 in Elburg woonden. Shalom!

Bekijk in de filmzaal de korte documentaire over joods Elburg, stap daarna de sjoel binnen en sta uitvoerig stil bij de maquette (schaal 1:10) van de synagoge waar het museum in is ondergebracht.

Opperrabbijn Jacobs vertelt je op negen monitoren over het interieur, de gebruiken en de rituelen in de synagoge. Onder de vrouwengalerij bevindt zich de schatkamer en de vitrine met kostbare voorwerpen waaronder de Thorarol.

Maar er is meer: naast de vaste opstelling organiseert Museum Sjoel Elburg jaarlijks boeiende wisseltentoonstellingen die gerelateerd zijn aan het joodse leven.

Contactinformatie

Museum Sjoel

Openingstijden

maandag gesloten
dinsdag 11:00 - 17:00
woensdag 11:00 - 17:00
donderdag 11:00 - 17:00
vrijdag 11:00 - 17:00
zaterdag 11:00 - 17:00
zondag gesloten

voorzieningen

Type

  • Cultuurhistorie