Museum Elburg

plaats
Elburg

Kom naar Museum Elburg en ontdek het verhaal van Hanzestad Elburg, dat verteld wordt aan de hand van historische gebeurtenissen, gebouwen en personages. In zes thema's nemen ze je mee door de geschiedenis van Hanzestad Elburg: Stad met een plan; Stad van geloof; Stad vol bedrijvigheid; Stad van het recht; Stad aan het water en Stad van weldoeners.

Als je na je bezoek de stad in gaat, bekijk je de stad met heel andere ogen!

Naast de vaste collectie zie je in dit museum jaarlijks enkele wisseltentoonstellingen over uiteenlopende (kunst)historische onderwerpen. Achter het museum ligt de sfeervolle Kloostertuin waar je regelmatig beeldenexposities ziet. Stap even uit de drukte van de stad en geniet van de rust.

Je kunt hier lezingen en workshops volgen of naar optredens en concerten luisteren. Voor gezinnen is er een escaperoute door het museum. Ontdek wie de schatten van het museum probeert te stelen en help de schatten te beschermen. En voor kinderen is er de mogelijkheid om een kinderfeestje te houden met als thema "Zoek de schat".

Bezoek in de zomervakantie ook de andere locaties van het museum. Ervaar hoe het was om met een gezin van veertien in een muurhuisje te wonen. Ga de koele, vochtige kazemat in en verbeeld je dat je daar als soldaat naar de vijand lag te loeren. Of bezoek tijdens een museumarrangement met een gids de Vischpoort.

Contactinformatie

Museum Elburg

Openingstijden

maandag gesloten
dinsdag 11:00 - 17:00
woensdag 11:00 - 17:00
donderdag 11:00 - 17:00
vrijdag 11:00 - 17:00
zaterdag 11:00 - 17:00
zondag gesloten

voorzieningen

Type

  • Cultuurhistorie