Dagje weg

Dit zijn de 13 leukste events in december

 • Leestijd 3 minuten
 • 12048 x bekeken

De Hanzesteden staan bol van prachtige evenementen, festivals, tentoonstellingen en nog veel meer. De maand december is helemaal top met vele toffe winterse evenementen. Wij hebben de mooiste evenementen in december op een rij gezet. Of bekijk alle evenementen in de agenda.

 1. 13

  Nederlands IJsbeelden Festival Zwolle

  Het grootste ijssculpturenfestival van Europa staat van 17 december 2022 t/m 5 maart 2023 weer in Hanzestad Zwolle. De beste ijskunstenaars uit de hele wereld komen naar Zwolle waar ze in een grote vrieshal aan de slag gaan met 275.000 kilo ijs en 275.000 kilo sneeuw.

 2. Zutphen by Night
  12

  Zutphen by Night

  De Zutphense binnenstad is al sfeervol verlicht, maar komend weekend kunnen bezoekers ook nog genieten van een unieke lichtshow. Op vrijdag 16, zaterdag 17 en zondag 18 december is dit magische lichtspektakel te zien op de Houtmarkt, ter hoogte van de fontein.

 3. 11

  NEO RAUCH - DIE MITTE

  Die Mitte is een overzicht van Rauchs meest recente schilderijen, in combinatie met een bijzondere categorie uit zijn vroege werk – de reeks tondi die hij in 1993 en 1994 maakte.

 4. 10

  Als stadsmuren konden spreken...

  De tentoonstelling "Als stadsmuren konden spreken..." gaat over de 1000-jarige geschiedenis van vestingstad Zutphen. In deze tentoonstelling (tot en met 8 januari 2023) brengt het Stedelijk Museum Zutphen de ontwikkeling van deze vesting en het belang ervan voor ons hele land in beeld, van de 9e tot en met de 20e eeuw. Je ziet bijzondere maquettes, prenten, schilderijen en andere bijzondere internationale bruiklenen.

 5. 9

  Winterfestijn Zutphen

  Tijdens het Winterfestijn op zondag 11 december 2022 is het pas echt feestelijk shoppen in de binnenstad van Zutphen! Een heerlijke dag uit voor de hele familie. Duizenden lampjes en kerstbomen schitteren in de historische straten. Geniet van live muziek, straattheater, kinderattracties, foodtrucks en sfeervolle kerstkramen.

 6. 8

  Lichtjesroutes in Deventer

  Tot en met 8 januari is Deventer omgetoverd tot een sprookjesstad! Omarm het warme, romantische gevoel in de binnenstad van Deventer en wandel door de sfeervol aangeklede straten en langs metershoge verplichte kerstbomen op de verschillende stadspleinen.

 7. 7

  Kerstmarkt Doesburg

  Op zaterdag 17 december tussen 10.00 en 17.00 uur staat de gezellige en historische Doesburgse binnenstad niet alleen vol kramen. Er zijn ook optredens van onder andere een levende kerstgroep, de midwinterhoornblazers, spelers van de Hanzefeesten en diverse koren. En wie weet … heel misschien duikt ook de Kerstman nog op!

 8. 6

  Winter in de Vesting Elburg

  De mooie oude stad dient op 9 en 10 december 2022 als prachtig decor en wanneer je door de straten en stegen loopt is er overal wel iets te zien of te beleven. Het evenement wordt gemaakt door de bewoners en veel van hen zijn verkleed in de stijl van 1900.

 9. 5

  Winterfestijn Hattem

  Hattem is in elk seizoen prachtig en in de winter met sfeervolle verlichting des te meer. De kenmerkende Dijkpoort verlichting leidt je door de gezellige straten, de etalages zijn mooi versierd op 9 december en op de kerstmarkt op het Kerkplein kun je nog verder onder dompelen in kerstsfeer.

 10. 4

  Dickens Festijn in Deventer 2022

  Deze editie van het Dickens Festijn is op 10 en 11 december 2022. Het monumentale Bergkwartier is het decor voor dit prachtige Festijn. De 19e eeuwse Engelse stad van Charles Dickens herleeft in volle glorie in het centrum van Deventer.

 11. 3

  Harderwijk op IJs

  Op 25 november 2022 wordt het startsein gegeven voor vijf weken ijsplezier in de Hanzestad Harderwijk. Jong en oud geniet weer van winterse pret op de kunstijsbaan in hartje centrum waar menig kind in Harderwijk zijn/haar rondje draait. Ouders en grootouders genieten onder het genot ven een hapje en een drankje in het paviljoen.

 12. 2

  Hanzezondag in Harderwijk

  Elke eerste zondag van de maand is het van 12.00 uur en 17.00 uur Hanzezondag in Harderwijk. Kom cultuur snuiven, ontdek de rijke historie, geniet van het culinaire aanbod en beleef het rijke winkelaanbod.

 13. 1

  Kerst in Oud Kampen 2022

  Kampen is een van de prachtige Hanzesteden gelegen aan de eeuwenoude rivier de IJssel. De sfeervolle binnenstad van Kampen verandert op 10 en 11 december 2022 in een groot openlucht theaterfestival tijdens Kerst in Oud Kampen.