Dagje weg

Dit zijn de 11 leukste events in december

 • Leestijd 3 minuten
 • 452 x bekeken

De Hanzesteden staan bol van prachtige evenementen, festivals, tentoonstellingen en nog veel meer. De maand december is helemaal top met vele toffe winterse evenementen. Wij hebben de mooiste evenementen in december op een rij gezet. Of bekijk alle evenementen in de agenda.

 1. 11

  Nederlands IJsbeelden Festival Zwolle

  Het grootste ijssculpturenfestival van Europa staat in 2022 en 2023 weer in Hanzestad Zwolle. De beste ijskunstenaars uit de hele wereld komen naar Zwolle waar ze in een grote vrieshal aan de slag gaan met 275.000 kilo ijs en 275.000 kilo sneeuw.

 2. 10

  Kerstevent Belevingstheater

  Door theater, muziek, zang en dans krijgen bezoekers een indruk waar de boodschap van Kerst om draait.

 3. 9

  NEO RAUCH - DIE MITTE

  Die Mitte is een overzicht van Rauchs meest recente schilderijen, in combinatie met een bijzondere categorie uit zijn vroege werk – de reeks tondi die hij in 1993 en 1994 maakte.

 4. 8

  Als stadsmuren konden spreken...

  De tentoonstelling "Als stadsmuren konden spreken..." gaat over de 1000-jarige geschiedenis van vestingstad Zutphen.

 5. 7

  Culturele Zondag Doesburg

  De Culturele Zondag is een manifestatie die élke 1e zondag van de maand plaatsvindt, waarbij kunstenaars, galeries, podia, musea en bijzondere locaties de deuren openen voor publiek. U bent van harte welkom het aanbod kunst en cultuuruitingen te komen bewonderen, geheel vrijblijvend en in een prettige atmosfeer.

 6. 6

  Winter in de Vesting Elburg

  De mooie oude stad dient op 9 en 10 december 2022 als prachtig decor en wanneer je door de straten en stegen loopt is er overal wel iets te zien of te beleven. Het evenement wordt gemaakt door de bewoners en veel van hen zijn verkleed in de stijl van 1900.

 7. 5

  Winterfestijn Hattem

  Hattem is in elk seizoen prachtig en in de winter met sfeervolle verlichting des te meer. De kenmerkende Dijkpoort verlichting leidt je door de gezellige straten, de etalages zijn mooi versierd op 9 december en op de kerstmarkt op het Kerkplein kun je nog verder onder dompelen in kerstsfeer.

 8. 4

  Dickens Festijn in Deventer 2022

  Deze editie van het Dickens Festijn is op 10 en 11 december 2022. Het monumentale Bergkwartier is het decor voor dit prachtige Festijn. De 19e eeuwse Engelse stad van Charles Dickens herleeft in volle glorie in het centrum van Deventer.

 9. 3

  Harderwijk op IJs

  Op 25 november 2022 wordt het startsein gegeven voor vijf weken ijsplezier in de Hanzestad Harderwijk. Jong en oud geniet weer van winterse pret op de kunstijsbaan in hartje centrum waar menig kind in Harderwijk zijn/haar rondje draait. Ouders en grootouders genieten onder het genot ven een hapje en een drankje in het paviljoen.

 10. 2

  Hanzezondag in Harderwijk

  Elke eerste zondag van de maand is het van 12.00 uur en 17.00 uur Hanzezondag in Harderwijk. Kom cultuur snuiven, ontdek de rijke historie, geniet van het culinaire aanbod en beleef het rijke winkelaanbod.

 11. 1

  Kerst in Oud Kampen 2022

  Kampen is een van de prachtige Hanzesteden gelegen aan de eeuwenoude rivier de IJssel. De sfeervolle binnenstad van Kampen verandert in december in een groot openlucht theaterfestival tijdens Kerst in Oud Kampen.