24 uur in ...

Harderwijk: Modern & Historie

  • Leestijd 1 minuten
  • 4128 x bekeken

Als ‘foodie’ ben je in Harderwijk aan het goede adres. Het barst van de terrassen en eetgelegenheden in deze culinaire Hanzestad. Twee restaurants hebben zo’n verfijnde keuken, dat ze bekroond zijn met een Michelinster. Maar er is meer! Vaar of wandel de Hanzehistorie binnen. Palingen en havens, boulevard en Vischmarkt. Harderwijk is proeven en beleven. Beleef jouw bezoekje in 24 uur.

10:00

Een vers ontbijtje van de Ouderwetse Bakkerij

De Ouderwetse Bakkerij is sinds 1839 al een begrip in Harderwijk. Zij maken al hun producten, in tegenstelling tot de moderne bakkerijen, nog op ambachtelijke wijze. Dit betekent dat ze sommige van hun broden en kadetten nog op de vloer van de oven bakken.

11:00

Lachen bij het Marius van Dokkum museum

Een museum waar hardop gelachen wordt, waar wildvreemden met elkaar in gesprek raken voor een schilderij en waar kinderen net zo veel plezier aan kunst beleven als grote mensen. Dat is uniek. Dat is het Marius van Dokkum Museum.

12:00

Neem een kijkje bij de Tourist Info van Harderwijk

Naast de toeristische informatie die de TIP verstrekt kun je er ook terecht voor leuke souvenirs, fiets- en wandelkaarten, mooie boeken, ansichtkaarten, Heerlijk Harderwijk Hoodies en stadsplattegronden. Oh én het is gevestigd in het prachtige Oude Stadhuis op de Markt!

13:30

Lunchen bij Walhalla

Een plek waar je samenkomt en elkaar ontmoet. Het eiland waar je vrij kunt zijn en naar hartenlust kunt buitenspelen, zwemmen, eten en drinken. Je kan er genieten van live muziek en worden verrast door diverse culturele evenementen. Een oase van ruimte en rust in het centrum van Harderwijk. Walhalla is als vakantie binnen handbereik. Een recept voor puur geluk!

15:00

Winkelen in Harderwijk

Je vindt hier niet de standaard grote ketens, maar juist de toffe kleine winkeltjes met ondernemers die een passie hebben voor hun idee!

Ontdek de verschillende winkels.

16:00

Een bezoekje aan het Stadsmuseum

Stadsmuseum Harderwijk is het museum van, voor en over Harderwijk. Een gastvrije, bruisende plek waar stadsgeschiedenis en beeldende kunst centraal staan. Er is voor iedereen wel iets te zien, te doen en te beleven.

18:00

Uiteten bij 't Zusje

Avondvullend, bourgondisch genieten... dat is een avond bij ’t Zusje. Gezellig samenzijn in een huiselijke sfeer en genieten van onze versbereide kleine gerechtjes, die je de hele avond kunt bestellen. Voel je thuis bij ’t Zusje, jij bepaalt hoe de avond verloopt.

22:00

Overnachten in Kasteel de Essenburgh

Stap terug in de tijd in dit imposante, 17e-eeuwse kasteel op een prachtige locatie in Hierden, vlak bij Harderwijk. Hier in het groene hart van de Veluwe vind je een oase van rust. Kasteel de Essenburgh beschikt over zesendertig kamers, waaronder enkele kasteelkamers, met uitzicht op de rustieke, Engelse landschapstuin en vijver.