24 uur in ...

Elburg: Ontdekking & Ontspanning

  • Leestijd 1 minuten
  • 6550 x bekeken

Binnen de muren van de vestingstad Elburg lijkt de tijd te hebben stilgestaan. Je wandelt via de middeleeuwse stadspoort zo de charmante Hanzestad in. Verdwalen is haast onmogelijk: het stratenplan is rechttoe-rechtaan in deze voormalige vissersstad. Benieuwd hoe jouw 24 uur in Elburg eruit kan zien? Wij hebben alvast een voorzet gedaan.

10:00

Vers ontbijtje bij bakker Docter

Haal een lekker vers broodje bij bakker Docter in de ochtend!

11:00

Cultuur snuiven in het Orgel museum

Het Nationaal Orgelmuseum is ondergebracht in een middeleeuws stadskasteel, dat ooit gebouwd werd voor de hertog van Gelre. Aan de hand van een unieke collectie (bespeelbare) orgels en orgelonderdelen, orgelmaquettes en prachtige orgelfoto’s wordt de ontwikkeling getoond van het Nederlandse pijporgel vanaf de Middeleeuwen tot heden. Verder is er een museumwinkel met een uitgebreide collectie orgelprentbriefkaarten, cd’s, langspeelplaten en bladmuziek voor orgel.

13:00

Lunchen bij 't Boothuis

‘t Boothuis is een sfeervol restaurant met een uitstekende keuken met heerlijke vis en grill gerechten. Ze staan voor kwaliteit, maar deze kwaliteit moet ook betaalbaar blijven voor jou als gast.

14:30

Bezoekje aan de VVV van Elburg

De VVV van Elburg zit in een prachtig pand aan de rand van het centrum. Je vindt daar allerlei informatie over Elburg, maar ook fiets- en wandelroutes en uiteraard Hanze producten!

15:30

Winkelen bij de Plantage

Als je binnenkomt bij de Plantage komen de heerlijke geuren van koffie, thee en chocolade je al tegemoet. Een uitgebreid assortiment aan bonbons van Visser Chocolade uit Limburg. Heerlijke koffie van Mocca D’or en 120 soorten losse thee. Maak zelf de mooiste cadeau’s met verschillende handige hulpjes, zachte nougat, heerlijke lekkernijen en zoveel meer.

18:00

Uit eten bij 't Olde Regthuys

Sinds jaar en dag is restaurant ‘t Olde Regthuys een begrip in het mooie Hanzestadje Elburg. Door de huiselijke sfeer en vriendelijke bediening creëren we dag op dag een plek waar mensen graag zijn. Het geeft enorm veel voldoening om keer op keer dezelfde blije gezichten te zien. Uit eten gaan is meer dan slechts consumeren. Het gaat om de beleving, met daarbij een babbeltje en een lach. Zo leren we elkaar kennen, zodat zij jou iedere keer weer kunnen verrassen.

22:00

Slapen bij B&B Rose Garden

Een sfeervol ingericht gastenverblijf aan de rand van het historische stadje Elburg. Het B&B heeft een prachtig uitzicht op de gracht en de stadswal. Door deze locatie en de unieke inrichting van Rose Garden zul je het verblijf nog lang herinneren.