24 uur in ...

Deventer: Bruisend & Historisch

  • Leestijd 1 minuten
  • 3123 x bekeken

Deventer: Hanzestad aan de IJssel. Een stad aan een rivier heeft iets levendigs, iets frivools, en meestal ook iets bourgondisch: het leven is er goed! Alsof het stromende water elke dag opnieuw de stad voorziet van een vers levenselixer. Dat verklaart misschien de vitaliteit van Deventer: een levendige stad met een monumentale sfeer, waar het goed verblijven is, met bovendien een prachtige omgeving. Ontdek wat de stad allemaal te bieden heeft in 24 uur.

10:00

Ontbijten bij Bagels & Beans

Geniet van een heerlijke koude of warme bagel of kies één van de special bagels bij Bagels & Beans.

11:00

Go back in time bij het Speelgoedmuseum

Speelgoedmuseum Deventer heeft de grootste speelgoedcollectie van Nederland. De topstukken zijn hier te zien in twee sfeervolle koopmanshuizen uit de Hanzetijd. Je zult ontdekken dat speelgoed niet alleen vermakelijk is, maar ook veel vertelt over onszelf.

12:00

Ga op pad met een step

Met de step kun je prima een stadswandeling maken door het centrum, zo leer je ook de historie van Deventer goed kennen. Liever een rondje om de binnenstad? Dat kan ook, de route is zelf in te vullen.

13:30

Lunchen bij St. Tropez

St. Tropez Gastrolounge brengt de sferen van de Franse Riviera naar Deventer.

Het is ‘formidable’ zitten bij St.Tropez, op ieder moment van de dag. Voor jouw koffieafspraak met een collega, cocktail met vrienden, lunch & diner.

15:00

Ga heerlijk winkelen in het centrum

Dwaal door de pittoreske straten en geniet onderweg van de culturele bezienswaardigheden. Pas op: aan je handen hangen zo allemaal gevulde tassen van alle leuke winkeltjes.

18:00

Eten bij 't Arsenaal

Op een adembenemende plek in Deventer vind je ‘t Arsenaal. Waar je kunt genieten van eerlijke, pure gerechten die de chef vers voor je bereidt. Van door de gastheer geselecteerde, mooie wijnen. En van het gevoel voor sfeer en de aandacht van de gastvrouw. ’t Arsenaal is: heerlijk en exclusief tafelen. In een unieke omgeving die historisch besef ademt. Voor een onverwacht vriendelijke prijs.

22:00

Ga slapen in Hotel Finch

FINCH is een hotel met een avontuurlijke persoonlijkheid en een goede smaak. Waar je niet koning klant bent, maar te gast bent bij nieuwe vrienden thuis. FINCH biedt luxe, maar is minder formeel en stijf dan andere kwaliteitshotels. Een perfecte afsluiter van je bezoek aan Deventer.