Dit zijn de 5 mooiste wandelroutes in Zutphen

Een dagje naar Hanzestad Zutphen? Dan kan een stadswandeling niet ontbreken. Ontdek de verborgen plekjes en kom alles te weten over de rijke geschiedenis van Zutphen.

Wil je de natuur in? De rust opzoeken? Of struinen door het bos? Ook dat kan! De omgeving van Zutphen leent zich uitstekend voor een prachtige wandeling. Welke wandelroute kies jij?

Stadswandeling Zutphen

Ga je een dagje naar de torenstad, dan mag een stadswandeling niet ontbreken. Dagelijks verzorgt het Toerisme Informatie Punt stadswandelingen en laten gidsen de mooiste plekjes en monumentale gebouwen van Zutphen zien. Liever op eigen houtje de Hanzestad ontdekken? Dat kan ook, bij het Toerisme Informatie Punt kun je diverse wandelroutes halen die je op eigen gelegenheid kunt lopen.

Graafschapspad

Een afwisselend streekpad door kleine bosjes, fraaie landgoederen en typische Saksische boerderijen in de Achterhoek. Niet alleen de natuur laat zich hier van haar beste kant zien; tijdens deze wandelroute tik je ook kastelen en oude steden als Zutphen en Doesburg aan. Zeer de moeite waard!

Leestensche Broekpad

Net buiten Zutphen begint het Leestensche Broekpad, een wandelroute van 5,5, 11 of 20,5 kilometer. Voor elk wat wils! Je wandelt langs laken, over boerenland en langs de rivier de IJssel.

Weilanden en water bepalen de sfeer van deze route. Het startpunt is Boerderij De Berghege en je volgt de groene markering in de vorm van een klomp. Handig: de route is in twee richtingen gemarkeerd. Deze wandelroute, op steenworpafstand van Zutphen, is een aanrader voor iedere wandelliefhebber.

Klompenpad Leuvenschepad

Ontdek het prachtige buitengebied van Leuvenheim. Wandel 10 kilometer lang over de winterdijk met uitzicht over de uiterwaarden, over onverharde paden in het bos en langs fraaie landgoederen. Hier vind je rust en een prachtige natuur.

Wandelroute De Eesterhoek

In de Eesterhoek vond je vroeger een slager, kruidenier, korenmolen en herberg. Nu is alleen de korenmolen nog te bewonderen, de rest is verdwenen. Deze wandelroute brengt je door het landschap met enken, historische boederijen en stukjes bos. De route is 11 kilometer lang en te koop bij VVV in Zutphen. Het begin en eindpunt is bij Loetje in Gorssel.

In en rondom Zutphen is een groot wandelnetwerk met afwisselende routes. Ook leuk: ga wandelen met GPS. Op die manier kun je een bestaande route lopen, maar er net je eigen draai aangeven. En dat zonder te verdwalen, wel zo fijn!

#Visithanzesteden