B&B De Stadsboerderij

plaats
Kampen

De B&B is gevestigd in een prachtig Rijksmonument, kent een rijk verleden en is bijzonder ingericht. Bij ons geen traditionele hotelervaring, maar het gevoel van thuiskomen.

De 7 kamers, waarvan 3 met een kitchenette en het familie-appartement zijn allemaal uniek en van alle gemakken voorzien. Het heerlijke ontbijt serveren we in de knusse ontbijtkamer of desgewenst op de kamer en is inbegrepen in de kamerprijs. Alleen het familie-appartement is met of zonder ontbijt te boeken.

De historie van de Stadsboerderij

Je voelt, dit is een plek met een historie, met een verhaal. Als je binnenkomt ervaar je de authentieke, karaktervolle sfeer van het pand. Vele eeuwen hebben er binnen de stadsgrenzen van Kampen stadsboeren of de zogenaamde koeboeren gewoond. Hooibergen, groentetuinen en boomgaarden hoorden bij het stadsbeeld van Kampen.

Boeren en koeien was het normale straatbeeld in de stad. De weiden lagen buiten de stad. Met kruiwagens en boerenkarren vervoerden de koeboeren de stalmest vanuit de boerderijen naar de mestschepen die in de Burgel lagen of aan de IJsselkade waren aangemeerd. In de zomer reden hooiwagens zwaar en breed beladen door de Kamper straten. Tot in het midden van de vorige eeuw waren deze boerenbedrijven in gebruik.

De 3 rijksmonumenten zijn grondig verbouwd tot 7 gastenkamers en een familie-appartement. Heerlijk slapen en wakker worden in een monumentale stadsboerderij is een beleving op zich. Alle kamers zijn voorzien van gratis wifi, een tv en een eigen badkamer.

Contactinformatie

B&B De Stadsboerderij

voorzieningen

Wifi

  • Gratis Wifi

Voorzieningen B&B kamer

  • Eigen badkamer
  • Televisie