9 Hanzesteden, 28 lekkere eetadresjes

 • Leestijd 4 minuten
 • 5647 x bekeken

De Hanzesteden in het Oosten hebben niet alleen een rijke geschiedenis en prachtige architectuur te bieden, maar ook een verrassend diverse culinaire scene. Of je nu een liefhebber bent van traditionele gerechten of juist graag nieuwe smaken en culinaire creativiteit wilt ontdekken, de restaurants in de negen Hanzesteden bieden een smaakvolle en gevarieerde ervaring. Negen steden, 28 lekkere eetadresjes.

 1. 8

  Zutphen

  Bij De Wijnhuistoren in Zutphen kan je heerlijk Italiaans eten. Daal af naar de kelder en je belandt in een tapaslounge. Genieten maar!

  De Gelaarsde Kat is een knus restaurant met een huiselijke sfeer. Een gezellige bistro met de kwaliteiten van een steakhouse.

  TIP: Vergeet het Broederenklooster niet, een klassiek georiënteerde keuken met een moderne twist.

 2. 5

  Zwolle

  In de Hanzetijd werden de gasten in Pestengasthuys voorzien van goed eten en drinken. En dat is nu, bijna zeshonderd jaar later, nog steeds zo. De chef kookt met de seizoenen mee.

  Aan de voet van de Grote Kerk in hartje Hanzestad Zwolle vind je nog een restaurant in een historisch pand: In den Hoofdwacht.

  TIP: In Zwolle zijn maar liefst 3 restaurants met een Michelin ster of Bib-gourmand te vinden. Zo vind je in hier De Librije, Brass Boer Thuis en Senang.

 3. 2

  Kampen

  Eeuwenoude platanen omzomen de Plantage in Kampen. Aan dit plein in het hart van Hanzestad Kampen ligt Spijshuys Heer & Meester. Vlei je neer in de mooie serre en geniet van de huisgemaakte lekkernijen.

  TIP: Bij Proef- & Eetlokaal De Stomme van Campen hebben ze niet alleen het grootste bierassortiment van Kampen, je kan hier ook nog eens heerlijk dineren & borrelen. Iets van alle jaargetijden meekrijgen? Ga dan naar De Vier Jaargetijden aan de IJsselkade, met een prachtig uitzicht over de IJssel.

 4. 1

  Hasselt

  De Compagnie was in 1700 al een café en sinds 2007 een café waar je ook kunt eten. Gelegen aan het water, dus je kunt met de boot komen. Op de kaart staat ook een mooie serie speciaalbieren.

  TIP: Bij De Linde kun je met goed weer je terecht op het terras, waar ruimte is om te eten en te loungen, terwijl je geniet van het uitzicht over de gracht.