Hanzejaar 2023

Terugblik Opening Hanzejaar

  • Leestijd 1 minuten
  • 2235 x bekeken

Op 1 april startte het nationale Hanzejaar 2023 in Kampen! Bekijk hier ook de registratie van deze leuke dag. Het experiment "Koggejagen" kwam voorbij, maar ook voorproefjes van de events en activiteiten die dit jaar gaan spelen in de 9 Hanzsteden.

Terugblik opening Hanzejaar 2023
Bekijk de video

Met een afwisselend programma voor jong en oud was het Hanzejaar geopend, een initiatief van de negen samenwerkende Hanzesteden in Oost Nederland. Het Hanzenetwerk is ontstaan in de late middeleeuwen en hét voorbeeld van succesvol samenwerken tussen steden. Het Hanzejaar laat zien dat deze samenwerking nog steeds levend en tastbaar is.

Gedurende de hele dag kreeg het publiek een voorproefje van een aantal Hanzejaar activiteiten. Bezoekers gingen terug in de tijd tijdens het Hanzefeest in Doesburg tot moderne technische snufjes als de Kogge Experience met VR bril. De Hanzesteden Deventer, Doesburg, Elburg, Harderwijk, Hasselt, Hattem, Kampen, Zutphen en Zwolle vieren dit jaar het 800-jarige Hanze gedachtegoed en maken daarmee het Hanzegevoel weer levend, voor bezoekers én bewoners.

Alles weten over het Hanzejaar 2023?

hanzejaar2023.nl