Luister eens...

Hanzesteden in het Verhaal van Nederland

  • Leestijd 2 minuten
  • 5994 x bekeken

Hier lees je over

In het nieuwe NPO-programma ‘Het Verhaal van Nederland’ wordt het verhaal van Nederland verteld vanaf het moment dat de eerste bewoners zich hier vestigden.

Foto: ©NTR

In het nieuwe NPO-programma ‘Het Verhaal van Nederland’ wordt het verhaal van Nederland verteld vanaf het moment dat de eerste bewoners zich hier vestigden. In de 10-delige televisieserie neemt Daan Schuurmans je mee langs de hoogte- en dieptepunten van onze geschiedenis. De vertelling wordt gecombineerd met het commentaar van verschillende deskundigen.

Strijd en verzoening

In het Verhaal van Nederland komen historische gebeurtenissen tot leven. Het Verhaal van Nederland is een verhaal over vroeger en nu, over strijd en verzoening. Het laat zien wie we zijn en hoe we zo zijn geworden. Door middel van spectaculaire dramascènes en locatiebezoeken komen historische gebeurtenissen tot leven.


KIJKTIP! Afleveringen met de Hanzesteden in beeld

Elke woensdag om 20.35 uur te zien op NPO 1. In de aflevering op woensdag 2 maart komt de Hanze aan bod met o.a. Zwolle, Kampen, Deventer & Zutphen. In de aflevering op woensdag 30 maart de Hanzestad Hattem.

Bekijk hier de uitzending van 2 maart terug

Podwalks

De ‘Het Verhaal van Nederland podwalks’ zijn 10 wandelverhalen verspreid over heel Nederland. De podwalks zijn te beluisteren via de podwalks app Het Verhaal van Nederland. De app is gratis te downloaden. De Hanzesteden Deventer en Hattem zijn twee van de tien locaties. Verteller Daan Schuurmans neemt je op locatie via een audiotour mee door de tijd. De historische wandelingen zijn ontwikkeld als gps-gestuurde audio tours. Door middel van gps-punten wordt het verhaal aan elkaar geknoopt. Stap zelf in het verhaal van Nederland met een podwalk en wandel met Daan Schuurmans door de geschiedenis (het Verhaal van Nederland podwalks app is mede mogelijk gemaakt door NPO Innovatie).

Alle informatie over de podwalks

Het Verhaal van Nederland biedt meer: een online kinderserie voor Zapp.nl en een podcast. Ook verschijnt er een boek.