10 highlights in Zwolle

 • Leestijd 3 minuten
 • 8001 x bekeken

Wat moet je nou echt zien en gedaan hebben in Zwolle? Zet deze 10 tips in ieder geval maar op je bucketlist en zorg dat je ze afstreept!

 1. 10

  Museum de Fundatie

  Museum de Fundatie bezit en beheert een omvangrijke collectie beeldende kunst. Vergaap je aan kunst van Gerard ter Borch, Vincent van Gogh en William Turner en wisselende tijdelijke tentoonstellingen. Vanuit de wolk van het museum heb je prachtig uitzicht over de stad. Collectie en tentoonstellingen zijn te zien op twee locaties: Kasteel het Nijenhuis met beeldentuin bij Heino en Museum de Fundatie in Zwolle.

 2. 9

  Waanders In De Broeren

  Waanders In De Broeren wordt door velen de mooiste boekhandel van Nederland genoemd. Gevestigd in de Broerenkerk, een monumentaal kerkgebouw net een rijke historie. De moderne inrichting is verweven met de traditionele stijlelementen van de oude kloosterkerk. Waanders In De Broeren biedt hun bezoekers een steeds wisselende boekencollectie, continu veranderend assortiment cadeauartikelen, lekker eten en drinken of genieten van een lezing, concert of expositie. Het is niet zo maar een boekhandel maar een belevenis!

 3. 8

  De Grote Kerk

  Breng een bezoek aan de Grote Kerk. De Grote Kerk is het kloppend hart van de Zwolse binnenstad, waar spiritualiteit en cultuur hand in hand gaan. Het is een plek om te leren en te innoveren. Om te luisteren en te kijken. Om te ontdekken, te verwonderen en jezelf te verrijken.

 4. 7

  Beklim de Peperbus

  Heb jij altijd al eens de Peperbus willen beklimmen? Dat kan! Tijdens de openstelling van de basiliek is de toren te beklimmen. Geniet boven op de Peperbus van het prachtige uitzicht over Zwolle.

 5. 6

  De Sassenpoort

  De Sassenpoort in de stadsmuur van Zwolle is een stadsmuur die werd gebouwd eind van de 14de en begin van de 15e eeuw als onderdeel van de stad verdedigingswerken. De Sassenpoort behoort tot de Top 100 der Nederlandse UNESCO-monumenten.

 6. 5

  Verken de stad per fietstaxi

  Niet zoveel tijd? Maar je wilt toch wat zien van de stad? Kies dan voor een fietsjoe of fietstaxi. Een echte aanrader is de rondtour langs de mooiste plekjes in de binnenstad; een uur lang genieten!

 7. 4

  Vaar door de grachten

  Huur een sloep, kano, sup of waterfiets en vaar een rondje door de prachtige stadsgracht. Laat je je liever varen? Kies dan voor een rondvaart. De schipper verteld jou leuke wetenswaardigheden over de stad.

 8. 3

  Culinaire hotspots

  Schuif aan in een van de vele sfeervolle restaurantjes en caf├ęs in Zwolle. De menukaart staat boordevol lekkernijen. In Zwolle kun je letterlijk genieten met sterren in maar liefst 3 sterren bekroonde restaurant De Librije.

 9. 2

  Stadswandeling

  Zwolle is een heerlijke stad voor een stadswandeling of rondleiding. Zo ontdek je de stad met zijn rijke historie op z'n best. Je kunt mee met een gids, of zelfstandig met behulp van de plattegrond de stad verkennen.

 10. 1

  Shoppen maar!

  Zwolle is de grootste en meest veelzijdige shopstad van Overijssel. Van authentieke winkeltjes tot hippe concept-stores en van trendy juice-bars tot luxe boetiekjes. In Zwolle kun je naar hartenlust shoppen.