Dagje weg

Op en om het water in Hasselt

 • Leestijd 2 minuten
 • 2026 x bekeken

Hasselt is prachtig gelegen aan het Zwarte Water. Ga met een boot het water op, geniet op het terras aan het water of maak een mooie fietstocht. Lees hier onze tips!

 1. Hanzepunters

  Ontdek de charme van Hasselt op het water door een Hanzepunter te huren. Deze traditionele boot met een puntige boeg en platte bodem biedt een unieke manier om de waterwegen te verkennen. Reserveer vooraf om teleurstellingen te voorkomen en vaar op je gemak. Een onvergetelijke ervaring wacht op je!

 2. Bootverhuur Zwartewater

  Bij Bootverhuur Zwartewater in Hasselt kun je sloepen of een tender sloep huren. Ga het water op en geniet van een heerlijke dag op het water rondom Hasselt.

 3. Eetcafé De Compagnie

  Bij eetcafé De Compagnie staat gezelligheid en kwaliteit voorop. Je kan hier lekker lunchen en genieten van heerlijke spareribs, de specialiteit van het eetcafé. Naast de spareribs kun je ook genieten van genoeg andere maaltijden. Daarnaast bieden ze een ruime keuze aan (speciaal) bieren. Zomers kun je heerlijk genieten op het terras aan de binnen gracht van Hasselt.

 4. Rondje Zwartewater

  Fietsroute Rondje Zwartewater. Deze fietsroute kun je starten in Hasselt, Genemuiden of Zwartsluis en is 25 kilometer lang. De route is bewegwijzerd door middel van bordjes. Onderweg kom je langs veel mooie plekken. Zoals de Veerpont bij Genemuiden, de kalkovens in Hasselt en mooie natuurgebieden. Tijdens de fietstocht kom je ook langs allerlei waterwerken, zoals sluizen, gemalen en waterkeringen.