Dagje weg

Op en om het water in Elburg

 • Leestijd 2 minuten
 • 1956 x bekeken

In Elburg kan je je heerlijk vermaken op en rondom het water. Geniet van een drankje in de haven, ga op pad met een Elburger Botter of maak een mooie fietsronde. Lees hier onze tips!

 1. Botter varen

  Voor een unieke dag op het water kun je in Elburg een originele Elburger Botter huren. De botter is een oud Nederlands vissersvaartuig. Ga er op uit, en vaar met de Botter op de voormalige Zuiderzee. Onderweg kan je genieten van een lekker hapje en een drankje. De schipper zal je vertellen over de eeuwenoude verhalen van vroeger. Een tocht met de Elburger Botter is een unieke ervaring die je zeker niet mag missen.

 2. Bootverhuur

  Doordat Elburg een mooie ligging heeft aan de Randmeren is het een leuke plek om met een huurboot rond te varen. Bij Zuiderzee Bootverhuur heb je keuze uit verschillende boten waarmee je zelf mag varen. Vanuit de haven van Elburg heb je de mogelijkheid zowel het Veluwemeer als het Drontermeer op te gaan.

 3. Café De Haven

  Café De Haven in Elburg is een gezellig oud café aan de haven van de stad. Leuk om te weten is dat dit café al sinds de 18e eeuw als havencafé dient en was de ontmoettingsplaats voor vissers, zeelieden, boeren en lokale bewoners. Hierdoor proef je er de oude sfeer van vroeger nog. Café De Haven biedt een mooi uitzicht over de haven en de oude Zuiderzee. Een leuke plek om te genieten van je kopje koffie, simpele maaltijd of een lekker biertje.

 4. Fietsroute

  Fietsroute door Vestingstad Elburg. Met deze fietsroute fiets je door de afwisselende landschappen van Elburg. Je fietst langs wateren, weilanden en monumenten. Vanuit Elburg fiets je langs de randmeren via Kampen, Oldenbroek en ’t Harde weer terug naar Elburg. Een prachtige route om te genieten van de natuur.