Dagje weg

Op en om het water in Zwolle

 • Leestijd 2 minuten
 • 4672 x bekeken

In Zwolle zijn er veel mogelijkheden om te genieten van het water. Vaar door de mooie grachten, geniet van een hapje en drankje op het terras of maak een mooie fietsronde. Lees hier onze tips!

 1. Bootje huren inclusief hapjes en drankjes

  Beleef een onvergetelijke dag op het water van Zwolle! Vaar door de mooie grachten en ontdek de historische binnenstad van Zwolle. Bij boothurenzwolle.nl kun je een eigen bootje huren inclusief koelbox voor een leuke dag op de grachten van Zwolle.

 2. Hiawatha Actief

  Bij Hiawatha Actief in Zwolle kun je op een unieke manier de Zwolse stadsgracht verkennen. Geniet op een rustige manier met de Lounge Donut of maak een gezellig rondje met de BBQ of Tapas Donut. Gezellig met je vrienden of familie barbecue├źn of tapas eten terwijl je ronddobbert op de Zwolse stadsgracht. Mocht je liever zelf actief bezig zijn kan je ook nog suppend door de grachten gaan.

 3. Blue Bayou Zwolle

  Blue Bayou Zwolle, vakantie in eigen stad! Met je voeten in het zand, lekker in de zon genieten van een drankje en hapje. Een middag op het terras bij Blue Bayou geeft je het ultieme vakantiegevoel! Blue Bayou Zwolle ligt midden in het centrum van Zwolle aan de stadsgracht.

 4. Brasserie de Hofvlietvilla

  Lekker genieten van Zwolle met een mooi terras aan het water en een prachtig uitzicht over de gracht van Zwolle. Bij Brasserie de Hofvlietvilla kun je terecht voor lunch, diner en in het weekend voor ontbijt. Daarnaast kan je er ook terecht voor een gezellige high tea, high wine of bierproeverij.

 5. Fietsrondje Zwolle

  Fietsrondje Zwolle is een route van ongeveer 40km. Dankzij het vele water in de omgeving van Zwolle zal je langs, over of onder bruggen en viaducten fietsen. Buiten de stad kan je genieten van de uiterwaarden van de IJssel. Een rondje Zwolle is optimaal genieten van de mooie natuur.

 6. Bistro De Kwaak, Drive-In

  Gezellig aan het varen en toe aan een lekker drankje of snack? Bij Bistro De Kwaak kan je vanaf het water je bestelling doorgeven en ontvangen via het grote ronde gat aan de zijkant van het schip. Zo genieten jij en je vrienden van een portie nacho's of biertje zonder van jullie boot af te hoeven.

 7. Beachclub Lakeside

  De beachclub bevindt zich aan de Wijthmenerplas in Zwolle. Terwijl je uitkijkt over het water geniet je op het loungeterras van mediterrane specialiteiten die er worden geserveerd. Ook is het mogelijk om daar activiteiten zoals waterski├źn, kneeboarden, wipeoutbaan en wakeboarden te doen.