Hippe Hanzesteden

Dagje uit met de vriendinnen

  • Leestijd 7 minuten
  • 12477 x bekeken

Eens in de zoveel tijd ben je er gewoon aan toe; een dagje weg met vriendinnen. Plan jouw vriendinnenweekend en ga samen de Hanzesteden ontdekken! Breng een bezoek aan een museum, bewonder de historische binnensteden, shop bij de leukste boetiekjes, eet een hapje in de gezellige restaurants aan de gracht en meer!

Deventer
Deventer

Weekendje weg met vriendinnen

Shoppen, dineren, wellness, heerlijke overnachten en meer.. Dat zijn slechts enkele ingrediënten van een geslaagd vriendinnenweekend. Ben je op zoek naar een leuke accommodatie om jouw vriendinnenweekend compleet te maken? Neem dan is een kijkje bij de vele super knusse, charmante, gezellige hotels en bed & breakfasts in de Hanzesteden. Houden jullie van een beetje luxe? Verblijf dan in het 17-eeuwse Kasteel hotel Essenburgh in Hierden. Vanuit hier ben je binnen enkele minuten in het gezellige centrum van Harderwijk, waar je heerlijk kunt shoppen en dineren. Tip: schuif 's avonds aan bij de Dikke Dirck en vergeet niet één van de overheerlijke cocktails te bestellen. Ook kun je vanuit hier een heerlijk ontspannen dag plannen bij wellness center de Zwaluwhoeve, twee vliegen in één klap!

Ga hip overnachten tijdens je vriendinnenweekend in Deventer of Doesburg!

Boek een nachtje weg met de vriendinnen bij het hippe hotel FINCH in Deventer. Je vindt dit luxe boetiekhotel in hartje centrum. De kamers hebben een frisse moderne stijl maar toch gecombineerd met historische details, zoals grote ramen en originele balken. In de gezellige huiskamerbar kan je de hele dag terecht voor een heerlijk bakje koffie, brunch of borrel. De perfecte plek om even lekker bij te kletsen! Wil je er in de avond nog even lekker tussen uit? Breng dan een bezoekje aan De Bisschop, waar je terecht kunt voor een heerlijk borrelhapje en drankje.

Aan de kade van de Hanzestad Doesburg staat het Stadshotel Doesburg. In dit gezellige hotel heerst een informele sfeer en de hotelkamers zijn compleet en verzorgd. Gastvrijheid staat hoog in het vaandel bij Stadshotel Doesburg, wat het de ideale plek maakt om te vertoeven na een geslaagd dagje Doesburg. Combineer je verblijf in Doesburg met een uitstapje naar het gezellige stadje Zutphen! Op slechts 20 minuten rijden vind je deze pittoreske Hanzestad. Vergeet hier niet een kopje koffie of thee te drinken bij de Pelikaan in Zutphen. De koffie wordt hier ruw aangeleverd uit het land van herkomst en wordt daarna bij de Pelikaan verwerkt, én dat proef je!

Tips voor een geslaagd vriendinnenweekend in Zwolle

De historische Hanzestad Zwolle staat bekend om zijn vele leuke horeca pleintjes, bekende winkelketens, tal van uitgaansgelegenheden en leuke hotels. Een keuze maken waar te verblijven voor jouw nachtje weg met vriendinnen, is dan ook geen makkelijke opgave. Maar één ding weten wij zeker: van het boeken van een overnachting bij Grand Boutique Hotel Pillows krijg je geen spijt! Dit luxe hotel is gevestigd in een voormalig politiebureau en beschikt over kamers met inloopdouche, kingsize bed en meer. Na 4 minuten lopen ben je in het prachtige centrum van de Overijsselse hoofdstad. Een wijntje drinken in de stad zit er dus dik in!

Een iets meer budgetproof hotel in Zwolle is Hotel Oldenburg. Ook vanuit dit hotel kun je heel gemakkelijk het leuke centrum van de Hanzestad Zwolle verkennen! Neem bij lekker weer bijvoorbeeld plaats bij het Stradsstrand Zwolle, waar je bij mooie weer geniet van een leuke buiten setting. En wist je dat Zwolle in de top 10 van leukste shopsteden van Nederland staat? Je vindt er dan ook een ruim aanbod aan winkels, boetiekjes en horecagelegenheden. In de Sassenstraat vind je unieke boetiekjes en vintage winkels. In de Diezerstraat vind je voornamelijk de grote winkelketens, zoals Zara en The Sting. Tijdens het shoppen kom je veel monumentale panden tegen, wat het winkelen een hele belevenis maakt!

Wil je tijdens je nachtje weg in Zwolle, ook nog een uitstapje maken? Op slechts 20 minuten rijden of maar liefst 10 minuten met de trein, vind je de Hanzestad Kampen. Je kunt hier dineren aan de IJssel in de gezellige Stadsherberg. De hele dag door kan je hier eten, drinken, beleven en genieten van het prachtige uitzicht over de IJssel en de Stadsbrug. En extra ideaal voor een dagje uit met vriendinnen: de Stadsherberg heeft leuke arrangementen waarbij je samen kunt genieten van een bourgondische plank vol lekkers of een etagère met diverse broodjes en zoete lekkernijen voor tijdens de lunch.

Zwolle
Zwolle

Leuke activiteiten voor een vriendinnenweekend

Wil je tijdens je vriendinnenweekend ook echt wat activiteiten plannen? Iedere vriendinnengroep verschilt natuurlijk van elkaar. De één houdt ervan om actief bezig te zijn en een ander kan de hele dag in een restaurant zitten bijkletsen. Binnen de 9 Hanzesteden kun je tal van leuke uitstapjes maken. Wij hebben de leukste voor je op een rijtje gezet, of je nou actief of niet actief bezig wil zijn! Van ouderwets bowlen in Deventer tot Glow in the Dark midgetgolfen in Zwolle. Er zijn genoeg dingen om te doen met vriendinnen in één van de 9 Hanzesteden!

Een spannend, uitdagend uitje is een Escaperoom. De ideale manier om je vriendinnen hun ware aard naar boven te halen. The Great Escape in Zwolle heeft verschillende escape rooms waar je uit kunt kiezen, ga jij voor de Court Room of The Mission? Of speel een Escaperoom op een bijzondere locatie, namelijk in de Nieuwe Toren in Kampen. Kom jij achter de naam van de dader?

Bij een dagje uit met de vriendinnen mogen het doornemen van de roddels en nieuwtjes niet ontbreken. Hoe leuk is het om dat tijdens een high tea, high wine, high prosecco of high beer te doen? Drankjes drinken en hapjes proeven, dat klinkt toch top? Geniet van de verschillende wijnen, bieren of theeën aan het water bij de Hofvlietvilla in Zwolle. Of geniet van heerlijke hapjes bij de Herberg de Molecaten in Hattem.

Voor een ontspannen dagje uit met de vriendinnen kun je een bezoek brengen aan Sauna Swoll. Middenin de Zwolse natuur kan je genieten van het ruime aanbod aan beauty- en wellnessbehandelingen. Neem een massage, kom tot rust in de sauna en koel af in één van de zwembaden. Zo laden jij en je vriendin jullie batterij weer volledig op.

Zonder de IJssel waren er geen Hanzesteden ontstaan. Water is hier letterlijk de bron van florerende handel geweest. Bij lekker weer is het huren van een bootje dan ook een absolute topper. Langs de IJssel bevinden zich tal van jachthavens. Als je na een aantal uren op het water weer vaste wal onder je voeten wilt voelen, hoef je dus nooit lang te zoeken naar een geschikte aanlegplaats!

Toe aan wat cultureels en zijn jullie liefhebbers van theater en kunst? Bezoek dan in Zwolle museum de Fundatie. Je vindt hier een omvangrijke collectie beeldende kunst. Of ga naar het theater de Spiegel voor mooie kunst en theaterstukken. Wist je dat dit het enige theater in Nederland is met een beweegbaar plafond? Een andere activiteit voor jullie vriendinnenweekend is een avondje naar de Stadsgehoorzaal Kampen. Hier treden regelmatig cabaretiers of artiesten op.

Kampen
Kampen

Tips voor een culinair vriendinnenweekend; waar moet je heen?

Ben je klaar voor een culinaire avond zoals je die nog nooit hebt beleefd? Proef de pure smaken van Kopenhagen en geniet van de wereldkeuken. Dit alles, gewoon in Deventer op het hoekje bij The Lemon Tree. Of reserveer een tafel in het restaurant van het Stadshotel Doesburg. Bij restaurant De Kade kun je bij lekker weer ook optimaal van je diner genieten op het terras!

Wil je na een middagje shoppen in Zwolle je dagje uit met vriendinnen goed afsluiten? Ga dan uitgebreid dineren in een sfeervolle, informele omgeving bij Os en Peper. Hier wordt gewerkt met regionale en seizoensproducten. Echt Zwols eten dus!

Een andere Zwolse topper is Restaurant Poppe. Dit restaurant is gevestigd in een voormalige hoefsmederij aan de rand van de historische binnenstad van Zwolle. Ze bieden een zeer gevarieerde kaart, gebaseerd op de Franse keuken. Gecombineerd met de rijke wijnkelder kan je rekenen op een culinaire belevenis! Zeker ook een aanrader voor een uitgebreide lunch.