Stedentrips

Negen parels in het oosten van Nederland

  • Leestijd 2 minuten
  • 8611 x bekeken

Doesburg, Zutphen, Deventer, Zwolle, Hattem, Hasselt, Kampen, Elburg en Harderwijk. Negen parels in het oosten. Elk met een eigen gezicht, samen de Hanzesteden. Met elkaar én op zichzelf volop in beweging.

De Hanzesteden blinken uit in historie, bedrijvigheid en gastvrijheid. Dat voel je, dat beleef je. Deze steden, met hun middeleeuwse harten en tijdloze schoonheid, vallen op. Ook door de bewoners, met hun ondernemende, nuchtere en gezellige aard. Hoe gaat het? Goedendag! Het is hier heel gewoon.

Daarom komen bezoekers hier zo graag. Voor dat typische Hanze-gevoel. Voor het middeleeuwse decor dat je overal omringt. Je komt hier om te wandelen door historische straatjes en langs oude gevels. Om een hippe koffie te drinken in een hedendaags koffietentje. Om te varen op een oude botter of Kogge. En om gezellig te shoppen in verrassende winkels en unieke shops.

Vergaap je aan wereldse kunst in een museum met een wolk erop. Verwonder je over een hypermodern stadhuis middenin een eeuwenoude omgeving. Laat je meevoeren door theater, kunst en muziek op festivals en door de smaken van foodevents. Laat je omarmen door vestingmuren en rivierdijken, door de oevers van de IJssel en het rijke groen, overal.

Gisteren, vandaag en de toekomst. Ze ontmoeten elkaar in de Hanzesteden. Dankzij historisch besef én de kunst om vooruit te kijken, alle Hanzebewoners hebben en delen het. Vanuit de rijke historie worden nieuwe oplossingen bedacht voor vandaag en morgen. En daarbij wordt lef getoond, zoals de Hanzesteden en hun bewoners dat al 800 jaar doen.

Negen Hanzesteden, negen parels in Nederland.
Historisch, hedendaags en vol beleving.