Dagje weg

Hier moet je zijn in Elburg

 • Leestijd 2 minuten
 • 5391 x bekeken

Duik terug in de tijd met een bezoek aan een van de vele stadsmonumenten of verken de omliggende natuurgebieden. Te voet, op wielen of vanaf het water. Liever gezellig winkelen of culinair genieten met uitzicht op de historische binnenstad en haven? In Elburg kan het allemaal.

 1. 5

  Zandverhalen Elburg

  Bij de Havenkade in Elburg is iets spectaculairs te bewonderen: de grootste overdekte tentoonstelling van zandsculpturen ter wereld, met prachtige beelden en indrukwekkende verhalen. Op een oppervlakte van 5000 m² zijn meer dan 4000 m³ zand gebruikt om historische verhalen over boten en bijbelse thema's tot leven te brengen. Bewonder de prachtige sculpturen, botters, tientallen sluisdeuren en duizenden jaren oude olijfbomen. Zandverhalen is een culturele schat in Elburg: ontdek Bijbelverhalen in zand!

 2. 4

  Ontdek de omgeving per fiets

  De oude vissersstad Elburg is niet alleen gezellig en rijk aan cultuur, maar ook een perfecte uitvalsbasis voor een mooie fietsroute door Gelderland en de Veluwe. Of je nu een fietsroute plant, op de bonnefooi gaat of knooppunten volgt; mooi wordt het zeker! Voor deze fietstochten wil je maar wat graag op de fiets springen.

 3. 3

  Klompenpad Elburg

  Ervaar het mooie buitengebied van Elburg met Klompenpaden. Even voor de duidelijkheid, een Klompenpad loop je niet op klompen. Wanneer je een Klompenpad gaat lopen trek je stevige wandelschoenen aan, die heb je echt nodig.

 4. 2

  Museum Elburg

  In een prachtig oud pand vind je een uitgebreide collectie voorwerpen over de geschiedenis van Elburg en de omgeving. Naast de vaste collecties van Museum Elburg zijn er ook tijdelijke tentoonstellingen over uiteenlopende historische onderwerpen.

  Aanrader: bezoek de voormalige kloosterpanden. En vergeet dan het middeleeuwse dubbelkapel niet. Vanaf de kloostertuin heb je trouwens een prachtig uitzicht op het klooster.

 5. 1

  Fiets Hanzeroute Zuid - 67 kilometer

  Met de zuidelijke Hanzeroute fiets je door de omgeving tussen Harderwijk en Elburg, beide pittoreske vestingstadjes die het bezoeken meer dan waard zijn. Terwijl je door de nauwe straatjes en langs monumentale panden fietst, waan je je terug in de tijd! Maak onderweg een tussenstop bij een andere historische locatie met rijke geschiedenis: het 17e-eeuwse Kasteel de Essenburgh.