Dagje weg

Hier moet je zijn in Elburg

 • Leestijd 2 minuten
 • 3501 x bekeken

Duik terug in de tijd met een bezoek aan een van de vele stadsmonumenten of verken de omliggende natuurgebieden. Te voet, op wielen of vanaf het water. Liever gezellig winkelen of culinair genieten met uitzicht op de historische binnenstad en haven? In Elburg kan het allemaal.

 1. 6

  Bezorgen in Elburg

  In deze vestingstad vind je heel veel eetgelegenheden. Bij een aantal kan je smaakvolle maaltijden afhalen of laten bezorgen.

  Ook Stadscafé de Tapperij bezorgt maaltijden aan huis.

 2. 5

  Zandverhalen Elburg

  Bijbelverhalen in Zand aan de Havenkade in Elburg. Eén van ’s werelds grootste binnen-zandprojecten. Met zo’n 4000 m3 zand, tientallen sluisdeuren, 1000 jaren oude olijfbomen, botters en beeldhouwwerken, komen de verhalen van Elburgse cultuur van bijbels en botters tot stand.

 3. 4

  Ontdek de omgeving per fiets

  De oude vissersstad Elburg is niet alleen gezellig en rijk aan cultuur, maar ook een perfecte uitvalsbasis voor een mooie fietsroute door Gelderland en de Veluwe. Of je nu een fietsroute plant, op de bonnefooi gaat of knooppunten volgt; mooi wordt het zeker! Voor deze fietstochten wil je maar wat graag op de fiets springen.

 4. 3

  Klompenpad Elburg

  Ervaar het mooie buitengebied van Elburg met Klompenpaden. Even voor de duidelijkheid, een Klompenpad loop je niet op klompen. Wanneer je een Klompenpad gaat lopen trek je stevige wandelschoenen aan, die heb je echt nodig.

 5. 2

  Museum Elburg

  Ook Museum Elburg is weer geopend voor publiek. In een prachtig oud pand vind je een uitgebreide collectie voorwerpen over de geschiedenis van Elburg en de omgeving. Naast de vaste collecties van Museum Elburg zijn er ook tijdelijke tentoonstellingen over uiteenlopende historische onderwerpen.

  Aanrader: bezoek de voormalige kloosterpanden. En vergeet dan het middeleeuwse dubbelkapel niet. Vanaf de kloostertuin heb je trouwens een prachtig uitzicht op het klooster.
  Waar: Jufferenstraat 8
  Reserveer wel een kaartje online!

 6. 1

  Hanzeroute Zuid

  De zuidelijke Hanzeroute verbindt Harderwijk met Elburg. Pittoreske vestingstadjes die een bezoek meer dan waard zijn.