Dagje weg

Hier moet je zijn in Doesburg

 • Leestijd 2 minuten
 • 4662 x bekeken

Steeds meer ondernemers openen hun deuren en laten je kennis maken met het moois (en lekkers!) van deze Hanzestad. Ook VVV Doesburg is weer geopend. De openingstijden zijn maandag t/m zaterdag van 11.00 – 15.00 uur. In Doesburg kijken ze naar je uit! Tips in deze tijden:

 1. 5

  Koop lokaal in Doesburg

  Helaas kun je voorlopig waarschijnlijk niet brunchen, lunchen of dineren bij de leuke adresjes in Hanzestad Doesburg. Wat (vaak) wél kan: gerechten afhalen of laten bezorgen. Zo steun je de lokale ondernemers en kunnen hun restaurants na de crisis hopelijk gewoon weer open. Bekijk in een overzicht welke bedrijven in Hanzestad Doesburg eten bezorgen of waar je eten kunt ophalen.

 2. 4

  Lekker fietsen in de Achterhoek

  De culturele Hanzestad Doesburg ligt aan de rand van de Veluwezoom en wordt ook wel de Poort van de Achterhoek genoemd. Het is dan ook niet vreemd dat dit het perfecte startpunt is om de omgeving te verkennen. En hoe doe je dat? Op de fiets natuurlijk! Stap op en volg één van deze prachtige fietsroutes in en rondom Doesburg.

 3. 3

  Bezoek Lalique Museum Nederland

  René Lalique (1860- 1945) wordt de da Vinci van de juwelen- en glaskunst genoemd. De werken uit de art nouveau en art deco periode zijn vervuld van symboliek en “geheime” details. Naast de werken van Lalique zijn er ook wisselende bijzondere tentoonstellingen te zien. Fijn: met de museumkaart heb je gratis toegang tot het museum. Vergeet niet te reserveren!

 4. 2

  Foto-route door Doesburg

  Volg de route en ontdek de meest fotogenieke plekken van Hanzestad Doesburg. Ga op ontdekkingstocht, bekijk de vele bezienswaardigheden en maak hier prachtige foto’s.

 5. 1

  Wandel het Hanzestedenpad

  Zet een kruis bij de komende dagen, smeer wat boterhammen voor onderweg en ga - met welk vervoer je maar wilt - richting Doesburg. Het wandelen van het Hanzestedenpad is een echte must-do. Deze wandelroute combineert een rijke cultuurhistorie met prachtige natuurgebieden.